s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 4. junij 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

VELIKI ŠPANSKI KROG

Vključena vstopnina v palačo Alhambro in slikovite vrtove Generalife,čarobna Andaluzija in državica Gibraltar,kraljevi Toledo in svetovljanski Madrid

Program
1. DAN
LJUBLJANA - BARCELONA/GERONA - COSTA DAURADA 
Predvidoma v jutranjih urah zbor potnikov na letališču Brnik in polet proti Španiji (na odhodu 20.7. na Barcelono El Prat, na 21.9. na Gerono). Po pristanku sledi prevoz do enega od letovišč južno od Barcelone, na obali Costa Daurada, kjer bomo prenočili prvo noč.

 

2. DAN
VALENCIJA - ALICANTE 
Zjutraj vožnja v Valencijo, tretje največje špansko mesto s številnimi vrtovi in parki. Leži na Costa del Azahar, obali pomarančnih cvetov, sredi nasadov pomarančevcev in limonovcev. Sprehodili se bomo po mestnem središču, ki zaradi čudovite gotske arhitekture spada na Unesco-v seznam svetovne kulturne dediščine. Obiskali bomo največjo pokrito tržnico v Španiji, se ustavili pri katedrali in Lonji, borzi iz 15. stoletja. V prostem času priporočamo kosilo - paello, ki so jo »izumili« prav v Valenciji. Popoldne se bomo zapeljali še mimo Mesta umetnosti in znanosti, futurističnega kompleksa s številnimi muzeji, nato nadaljevali ob Costa Blanci proti Alicanteju, pomembnemu pristanišču. Spanje v mestu ali okolici.

3. DAN
ALICANTE - GRANADA
Zjutraj vožnja po slikoviti španski pokrajini proti čarobni Andaluziji. Pot nas bo peljala pod vznožjem najvišjega španskega gorovja Sierra Nevada v Granado, nekdaj zadnjo trdnjavo Arabcev na španskih tleh. Ogledali si bomo »čipkasto palačo« Alhambra, sapo jemajočo mavrsko trdnjavo s čudovito islamsko arhitekturo, ki sodi med najbolj obiskane točke v Španiji. Sprehodili se bomo po pripadajočih vrtovih Generalife. Dan bomo zaključili v starem mestnem jedru, ki ga zaznamujejo številne zavite ulice z mavrskim pridihom. Nastanitev v hotelu in zvečer po želji obisk predstave flamenka v avtentičnem okolju pečin nad Granado.

 

4. DAN
GRANADA - RONDA - GIBRALTAR / LA LINEA DE LA CONCEPCION
Zjutraj vožnja do Ronde, slikovitega mesta nad globoko sotesko reke Guadalquivir. Ponaša se z najstarejšo areno za bikoborbe v Španiji, tremi veličastnimi kamnitimi mostovi. Ogleda vredne so tudi stare arabske kopeli in v živo skalo izklesano navpično stopnišče. Nadaljevali bomo proti skrajnemu jugu Španije, do angleške kolonije Gibraltar. Po prihodu se bomo sprehodili po starem delu mesta in spoznali zgodovino kolonije. Po želji se bomo s prilagojenimi avtobusi povzpeli na vrh znamenite gibraltarske skale (the Rock), od koder se odpira čudovit razled na špansko obalo in severno Afriko, srečali pa bomo tudi njihove znane stanovalce; opice. Sledi nastanitev v širši okolici na španski strani.

5. DAN
GIBRALTAR - SEVILLA
Zjutraj vožnja v Sevillo, prestolnico Andaluzije. Obiskali bomo staro mestno jedro z znamenito stolnico, se sprehodili mimo veličastnega Alcazarja in skozi slikovito in živahno mesto četrt Barrio de Cruz. Nastanitev v mestu ali okolici. Zvečer bomo lahko uživali v živahnem utripu največjega andaluzijskega mesta.

6. DAN
SEVILLA - CORDOBA - TOLEDO
Po zajtrku vožnja mimo neskončnih oljčnih nasadov do Cordobe. Tu bomo obiskali (doplačilo) eno najlepših in največjih mošej na svetu - Mezquito, biser stare arabske arhitekture na evropskih teh, ki je deloma spremenjena v katedralo. Sprehodili se bomo po starem delu mesta, kjer bomo spoznavali slikovita notranja dvorišča hiš - patios, v stari židovski četrti Barrio de Juderia in se ustavili na starem rimskem mostu preko pomembne andaluzijske reke Guadalquivir. Nadaljevanje poti v Toledo. Nastanitev v mestu ali okolici.

7. DAN
TOLEDO - MADRID
Dopoldne si bomo ogledali Toledo, nekdanjo špansko prestolnico, ki je znana po čudovitem srednjeveškem jedru. Sprehodili se bomo do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji, si ogledali njeno zakladnico in glavni oltar. Santo Tome je cerkvica, v kateri si bomo ogledali El Grecovo delo »Pogreb grofa iz Orgaza. Pot nas bo dalje vodila do naše zadnje postaje, španske prestolnice Madrid. Najprej se bomo podali na avtobusni ogled: zapeljali se bomo po najdaljši mestni aveniji, Paseo de la Castelana in videli nekatere glavne mestne znamenitosti kot so trg Cibeles, areno za bikoborbe Las Ventas, trg Plaza de Espana s kipom Don Kihota, glavno poslovno ulico Gran Via, ter znani stadion Santiago Bernabeu. Sledi nastanitev v hotelu. Zvečer se bomo podali do največjega in najlepšega renesančnega trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade.

8. DAN
MADRID - BENETKE
Dopoldne se bomo podali na raziskovanje starega mestnega jedra (peš in z metrojem). Obiskali bomo živahno tržnico San Miguel, se ustavili pred znamenito madridsko Opero, končali pa pri Kraljevi palači, ki jo obkrožajo vrtovi. Po želji notranji ogled palače, ki je zgrajena v neoklasicističnem slogu s kar 2800 sobami. Sledi prosti čas za samostojno raziskovanje ali obiske muzejev: obiščete lahko muzej Prado, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. Tu je shranjenih več kot 7.000 slik, med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih in El Grecovih. Obiščemo lahko tudi Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia ali pa preživite prosti čas v vedno živahnem centru. Popoldne prevoz do letališča, od koder bomo poleteli proti Benetkam (ob doplačilu prevoz do Slovenije).

* Na odhodu 17.8. bo program potekal v obratni smeri, torej z letom iz Benetk na Madrid in povratkom s posebnim letalom iz Barcelone na Ljubljano.
 

ODHODI IN CENA

04.06.,25.06.,16.07.,13.08.,17.09.,24.09.,24.10.2020

CENA OD 979,00 €

Cena vključuje :

  • letalski prevoz,
  • letališke in varnostne pristojbine,
  • avtobusne prevoze po programu,
  • sedem nočitev z zajtrki v hotelih 3*,
  • zunanje oglede,
  • vstopnino v Alhambro&Generalife,
  • lokalne vodnike, kjer je to potrebno,
  • spremstvo in organizacijo potovanja.

MOŽNA DOPLAČILA OB PRIJAVI:

- doplačilo za polpenzion 140 € ( minimalno 15 potnikov)

- povratni prevoz do letališča Benetke 58 €

- doplačilo za enoposteljno sobo 169 €

MOŽNO DOPLAČILO: doplačilo za malo skupino potnikov ( 25-34 oseb) 50 € na osebo, med 15-24 potnike 80 € na osebo

MOŽNA DOPLAČILA NA POTI:

- vožnja z minibusi po Gibraltarju 32 €, flamenko 32 €, stadion Bernabeo 23 €, stolnica v Toledu 10 €, Alcazar 9 €, kraljeva palača v Madridu 12 €, katedrala v Sevilli 11 €

morebitne ostale vstopnine

SPlošni pogoji organizatorja potovanja so sestavni del ponudbe!

OOPAL


REZERVIRAJ