s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 8. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

GRČIJA-OTOK HIOS-HOTEL SUNSET ***

Otok, kjer lahko pozabite na skrbi in sprostite svojo dušo.Storitev ALL INCLUSIVE LIGHT, let iz Ljubljane

GRČIJA

OTOK HIOS

Hotel SUNSET

Kraj: KARFAS

Približno 7 km južno od glavnega mesta leži Karfas, eno najbolj priljubljenih turističnih naselij na južnem delu otoka. Dolga plaža s finim peskom je zlate barve in v poletnih mesecih z dobrimi pogoji za kopanje privabi tudi veliko domačinov. Ker se globina morja od obale povečuje postopoma, je plaža idealna za otroke. Nekaj tavern, barov, trgovinic s spominki in minimarketov ponuja dovolj popestritve za prijetne dopustniške dni. Naselje je od letališča oddaljeno 4 km.

Official cat.: ***

Podrobne informacije: www.fegoudakis.com

OPIS

Lega: Prijeten hotel leži v osrčju Karfasa, le 50 m od čudovite peščene plaže. V neposredni bližini je precej tavern in restavracij. Do mesta Hios, kamor vas nekajkrat na dan s postajališča pred hotelom odpelje linijski avtobus, je 7 km.
Ponudba: Priljubljen, majhen hotel z 28 sobami v dveh nadstropjih ima dnevni prostor z recepcijo, najemniškimi sefi, TV-kotičkom in brezplačnim WiFi-jem, bar in zajtrkovalnico s teraso. V prikupnem vrtu z nekaj palmami in pisanimi cvetočimi rožami sta bazen in terasa za sončenje z ležalniki in senčniki.
All inclusive light: Zajtrk, kosilo in večerja. Mineralna voda, osvežilne brezalkoholne pijače, točeno pivo, domače rdeče ali belo vino med kosilom in večerjo. Enkrat tedensko večerja z ribjimi specialitetami in enkrat tedensko grška večerja z grškimi specialitetami, živo glasbo in folklornimi plesalci. 
Nastanitev: Vse sobe imajo kopalnico s kadjo ali tušem, WC, telefon, TV, sušilnik za lase in balkon. Možnost najema hladilnika.
Prehrana: Obogaten kontinentalni bife zajtrk. Streženo kosilo in bife večerja v hotelu Golden Sand.

Cene vključujejo: izbrano nastanitev, letalski prevoz, letališko in varnostno pristojbino, asistenco na letališčih (Ljubljana, Maribor), predstavnika, prevoz od/do letališča, nezgodno zavarovanje ter stroške organizacije in prodaje. Obvezno doplačilo za turistično takso na licu mesta. Možnost neobveznega doplačila za zdravstveno zavarovanje samo 1 € na osebo na teden in zavarovanja rizika odpovedi samo 2,96 %.

Otroci:Simbolične pavšalne cene za otroke in mladostnik. V nekaterih  objektih plačajo otroci oziroma mladostniki do določenih let,le simbolično pavšalno ceno, in sicer za odhode od 15. 5. do 19. 6. in od 26. 8. do 15. 10. samo 199 €, za odhode od 20. 6. do 31. 7. in od 21. 8. do 25. 8. samo 259 € ter za odhode od 1. 8. do 20. 8. samo 299 €.V nekaterih objektih, plačajo otroci oziroma mladostniki do določenih let ugodno otroško ceno.Otroci do 2. leta, ki nimajo svojega sedeža na letalu in svojega ležišča v hotelu, plačajo za stroške nezgodnega zavarovanja in stroške obdelave podatkov le pavšalno ceno 15 €.

ODHOD        TRAJANJE       STORITEV    TIP SOBE CENA NA OSEBO

18.08.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusive lightDS 822 €
25.08.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusive lightDS 671 €
01.09.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusive lightDS 641 €
08.09.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusive lightDS 580 €
15.09.2019(LJU - Ljubljana)7 nočitevAll inclusive lightDS 580 €

DOŽIVETJA IN IZLETI
IZLET PO POTEH MASTIKE
Pot nas bo vodila v bogato pokrajino Mastichochoria, kjer se bomo najprej ustavili v vasici Armolia, ki je znana po keramiki, in si v eni od lončarskih delavnic pobližje ogledali izdelke. Na poti do najslikovitejše vasice Pyrgi, kjer pročelja hiš krasijo posebni arhitekturni elementi, ki se imenujejo xista, se bomo ustavili v muzeju mastike, kjer si bomo ogledali tudi nasade dreves mastike. Mimo vasice Olympi se bomo odpeljali do srednjeveške vasice Mesta, ki je pravi labirint, in obiskali največjo in najbogatejšo cerkev na otoku, Novi Taciarches, ki so jo gradili 10 let. V ribiški vasici Emporios bomo imeli postanek za kosilo, nato pa se bomo osvežili v kristalno čistem morju na edini vulkanski plaži na otoku Mavra Volia.

TURČIJA – IZMIR
V jutranjih urah nas bo v pristanišču glavnega mesta Hios čakala ladja, s katero bomo začeli našo pustolovščino in odpluli do turškega pristanišča. Cilj našega raziskovanja bo tretje največje mesto v Turčiji, Izmir, ki se ponaša s štirimi milijoni prebivalcev. Obiskali bomo znameniti razgledni stolp, od koder bomo občudovali celotno mesto. Ustavili se bomo v muzeju največjega moža sodobne Turčije, Ataturka, ki je Turčijo v marsičem približal Evropi. Izmir je prava meka za nakupovanje, zato bomo obiskali pisano turško tržnico, ki nas bo s prijetnimi vonji in bogato ponudbo zapeljala v orientalski svet. Po obisku tržnice si bomo ogledali še trg z zanimivim osmanskim urnim stolpom in majhno mošejo. Na poti nazaj se bomo, tik pred pristaniščem, ustavili v prikupni vasici Alasatı.

INOUSSES

Z avtobusom se bomo odpeljali do vasice Lagada in nato od tam naprej s taksi ladjico do otoka Inousses. Ta je bil dom številnih grških ladjarjev, ki so pred davnimi leti s trebuhom za kruhom odšli v Ameriko, danes pa se vračajo na svoj rodni otok kot milijonarji svetovnega formata. Preostanek dneva lahko oblikujete po lastnih željah – ali s samostojnim ogledom mesteca, kopanjem na eni od treh plaž, ki so dosegljive peš, ali z obiskom zanimivega navtičnega muzeja.

JADRANJE
Sproščujoč dan na udobni jadrnici grške družine Mammas, s katero bomo odpluli do bližnjega otočka Inousses. Tam se bomo zasidrali v prijetnem samotnem zalivčku, kjer bomo preživeli večino časa. Med kopanjem in raziskovanjem otoka nam bodo na jadrnici pripravili grško kosilo, proti popoldnevu pa bomo odpluli nazaj proti otoku Hios. Na poti se bomo za konec ustavili še v prikupni vasici Lagada na severu otoka, kjer bo možnost še za zadnje kopanje ali obisk katere od tavern, ki so znane po odličnih domačih sladicah.

NEA MONI, ANAVATOS IN AVGONIMA
V jutranjih urah se bomo odpravili skozi glavno mesto Hios v vasico Vrondados, kjer si bomo ogledali najbolj fotografirano točko na otoku, mline na veter. Potem se bomo odpravili do centralnega dela otoka, do bizantinskega samostana Nea Moni, ki je pod zaščito Unesca in slovi po svojih mozaikih. Sledi ogled »mesta duhov« oz. vasice Anavatos, ki je zgrajena na visoki pečini in v posebni ubranosti z okoljem. Izlet bomo zaključili s postankom v romantični vasici Avgonima.

PSARA 
Zjutraj se bomo odpeljali do pristanišča Limnos na severozahodu Hiosa, od koder bomo s trajektom odpluli do zelenega otoka Psara. Ogledali si bomo cerkev Sv. Nikolasa iz leta 1824 in znameniti samostan Sv. Marije. Prosti čas bomo preživeli na eni izmed najlepših plaž otoka in raziskovali samotne zalivčke ter se prepustili lokalni kulinariki, ki jo ponujajo številne taverne. Pozno popoldne se bomo odpravili nazaj proti otoku Hios.

OKVIRNE CENE DOŽIVETIJ
TURČIJA–IZMIR – 70 €
JADRANJE –75 € 
INOUSSES – 40 €
NEA MONI, ANAVATOS IN AVGONIMA – 40 €
IZLET PO MASTIKINIH POTEH – 45 €
PSARA – 40 €

Splošni pogoji so sestavni del ponudbe!
OOINtel

REZERVIRAJ