s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 18. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

SONČNA TOSKANA IN OTOK ELBA

Sprehod po ''polju čudežev'' s poševnim stolpom v Pisi,obisk Napoleonove vile na Elbi,ogled Firenc - svetovnega kulturnega in zgodovinskega bisera,vožnja z ladjo na otok Elba vključena v ceno

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - LUCCA - PISA
večerja, nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja do Lucce, kjer si bomo ogledali zanimivo srednjeveško mestno jedro: cerkev Sv. Mihaela, stolnica Sv. Martina, mestno obzidje, trg na mestu antičnega amfiteatra ... Nadaljevanje vožnje do bližnje Pise. Ogled Trga čudes, kjer stoji stolnica s krstilnico in znamenitim poševnim stolpom, kjer je Galileo Galilei dokazal, da Aristotelova teorija o pospešku padajočih teles ni pravilna. Nastanitev v hotelu v okolici.

2. DAN
IZLET NA OTOK ELBO
zajtrk, večerja, nočitev

Vožnja do pristanišča Piombino in plovba na otok Elbo, ki ga mnogi imenujejo »Napoleonov otok«. Po pristanku v Portoferraiu, ki mu je dalo pečat Napoleonovo bivanje v izgnanstvu, ogled Napoleonove rezidence. Po ogledu vožnja po otoku, ki se ponaša z bujno vegetacijo in prelepimi zalivi. Ustavili se bomo na degustaciji lokalnih pijač, obiskali Porto Azzuro in si ogledali rudnik s poldragimi kamni. V večernih urah povratek v hotel.

3. DAN
FIRENCE - SLOVENIJA
zajtrk

Vožnja v prestolnico Toskane, Firence. Z ogledi srednjeveškega in renesančnega bisera bomo začeli ob cerkvi Santa Maria Novella  in se od tam podali proti mestu: Piazza del Duomo s krstilnico in izjemno katedralo Santa Maria del Fiore, Giottov zvonik, Dantejeva rojstna hiša, cerkev Sv. Križa. Ustavili se bomo na trgu Piazza della Signoria, ki ga krasijo številne palače in spomeniki, si ogledali cerkev Orsanmichele, značilen primer florentinske gotike in se med stebriščem palače Uffizi sprehodili do Ponte Vecchia - znamenitega mostu, ki vas bo pripeljal do palače Pitti. Za najbolj radovedne velja vabilo na  razgledno točko - Piazzale Michelangelo, od koder se odpre pogled na mesto, stolnico, cerkev Sv. Križa, zvonik in reko Arno, ki se lenobno vije skozi mesto. V popoldanskih urah vožnja proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih nočnih urah.

CENA. OD 229,00 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz, cestne in ostale pristojbine, dva polpenziona v hotelu 3*, izlet na otok Elbo, zunanje oglede, stroške spremstva in organizacijo potovanja.

ODHODI IN CENA

18.10.,26.10.-zagotovljeno,29.10.-zagotovljeno-229,00

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 20 €; turistična taksa v hotelu pribl. 2 €/noč.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 49 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine Elba: Napoleonova rezidenca, rudnik s poldragimi kamni, Firence - baptisterij in cerkev Sv. Križa, vstopnine skupaj pribl. 20 €;

Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOPAL

REZERVIRAJ