s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 31. avgust 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

TOSKANSKA PRAVLJICA IN POČITNICE NA OTOKU ELBA

Za prave sladokusce je ni čez Toskano.Namenili ji bomo ves teden in doživeli prelepo pokrajino,čudovito arhitekturo in umetniške zaklade. 50 € POPUSTA ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.08.2019

Program po dnevih ...

1. dan: SLOVENIJA–FIESOLE–MONTECATINI TERME

Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v osrčje Toskane. Po najlepšo panoramo Firenc bomo skočili do samostana sv. Frančiška na hribu, kjer nas bo mestece Fiesole nagradilo še s pomniki Etruščanov in majhnim templjem, imenitno ohranjenim rimskim gledališčem in ostanki term, katedralo ter mestno hišo. Po želji bomo obiskali še muzej Bandini z majhno, a dragoceno zbirko toskanskega slikarstva iz 13. do 17. stoletja. Nato se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode. (večerja, nočitev)

2. dan: MONTEPULCIANO Z OKOLICO

Po hrustljavem toskanskem zajtrku bomo ves dan namenili vinorodni pokrajini Chianti, ki poleg slovečega vina ponuja najbolj značilno podobo toskanskega podeželja. Prešteli bomo izjemne freske benediktinskega samostana Monte Olvieto Maggiore, pri domačinu poskusili domače dobrote in dan končali na serpentinastem Corsu, ki nas bo popeljal na Montepulciano, eno najvišje ležečih toskanskih mest. Nazaj v terme, kjer bo še čas za kopanje. (večerja, nočitev)

3. dan: VINCI–SAN GIMIGNANO

Po zajtrku se bomo spet podali med toskanske griče. Ker se je v vasici Vinci rodil da Vinci, so mu postavili Museo Leonardiano di Vinci. Prebrskali bomo odlično zbirko strojev in modelov, ki jih spremljajo genijeve skice in opombe, nato pa jo bomo mahnili med mogočne stolpe San Gimignana, ki slovi po dobri kavi in najboljšem sladoledu v Toskani. Po sprehodu med mestnimi znamenitostmi se bomo, verjetno malo pametnejši, vrnili v terme. (večerja, nočitev)

4. dan: OTOK ELBA

Za nekaj dni se bomo poslovili od term in se podali z ladjo na Elbo. Izkrcali se bomo v Portoferraiu in začeli potep po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bomo obiskali njegovo vilo. Po krožni vožnji se bomo ustavili tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se sprehodili po čudoviti peščeni plaži. Zvečer se bomo nastanili v hotelu in povečerjali. (večerja, nočitev)

5. in 6. dan: počitnikovanje

Plaža, sprehodi, knjige, brezdelje in klasično razvajanje samega sebe. (večerja, nočitev)

7. dan: OTOK ELBA–COLLODI–LUCCA–MONTECATINI TERME

Med zajtrkom preblisk – Ostržek je iz Toskane! Pravzaprav je njegov oče Carlo Collodi preživel otroštvo v mestecu Collodi in ime mesta prevzel kot svoj psevdonim. Zato bomo Elbo zapustili, elegantneje kot Napoleon, in se odpravili na celino. Ustavili se bomo v renesančno-baročnem parku Ville Garzoni, ki daje mestu Collodi elegantno podobo. Naslednji postanek bo v Lucci. Mesto za obzidjem, prijeten sprehod nas bo pripravil za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Ob koncu dneva bomo znova obiskali našo postojanko, Montecatini Terme. (večerja, nočitev)

8. dan: FIRENCE–SLOVENIJA

Celodnevni izlet v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

ODHODI:

31.08.-ZAGOTOVLJENO,

14.09.2019

CENA: 

pri udeležbi 40 oseb 555 €

pri udeležbi 30 oseb 595 €

pri udeležbi 20 oseb 640 €

Rezervacija sedežev

1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Drobni tisk na veliko

Najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi iz Maribora, Celja, Ljubljane in Sežane.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 175 €.

Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Vstopnine: niso vključene in se plačujejo sproti ob ogledih (po želji).

Obvezno doplačilo: turistična pristojbina 28 €.

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ORGANIZATORJA SO SESTAVNI DEL PROGRAMA!

ooica

REZERVIRAJ