s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 28. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

MAKEDONIJA IN GRŠKA OBALA EGEJSKEGA MORJA

AKTIVNE POČITNICE - Makedonija in Grčija sta neločljivo povezani z zgodovino.Ogled obeh dežel in počitnikovanje ob morju.40€ POPUSTA ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.08.2019

Program po dnevih ...

1. dan: SLOVENIJA–MAKEDONIJA/SKOPJE

V zgodnjih jutranjih urah se bomo odpravili proti Hrvaški in Srbiji, vse do Makedonije. V Skopju si bomo ogledali kulturnozgodovinske spomenike, ki še vedno ohranjajo »staro dušo« tega lepega mesta: most, okrog katerega še vedno ni mogoče uskladiti vseh zgodb (kdo da je vanj vzidal prvi kamen – nekateri ga imenujejo Dušanov, pa Muratov most, drugi mu preprosto pravijo Kamniti most), trdnjavo Kale, cerkev sv. Spasa z grobnico revolucionarja Goce Delčeva, staro turško čaršijo, ki je prepolna trgovin in lokalov, ki spominjajo na minule čase, na davno makedonsko zgodovino ... Nekaj prostega časa bo tudi za samostojne oglede in nakup spominkov. Nastanitev v hotelu. (večerja, nočitev)

2. dan: SKOPJE–SOLUN

Po zajtrku bomo nadaljevali z vožnjo proti Grčiji. Solun je drugo največje grško mesto in prestolnica grške pokrajine Makedonija. Ustavili se bomo za ogled njegovih znamenitosti: cerkev sv. Dimitrija, rimski forum, simbol Soluna Beli stolp, zanimiv trg Aristotela ... Preden se bomo odpravili pod planino Olimp, bomo poskusili še grški frape. Do grške obale Leptokarie, kjer se bomo nastanili v hotelu, ni več daleč. (večerja, nočitev)

3. dan: METEORA

Po zajtrku nas bo čakalo eno izmed svetovnih čudes – Meteora. Mogočni skalni sklopi nenavadnih oblik se strmo vzdigujejo tudi do 400 m visoko. Na vrhu teh skal so puščavniki gradili nedostopne samostane. Znotraj zidov so nastajale dragocene umetnine. Ustavili se bomo pri samostanu sv. Athanisiusa – Velika Meteora in si ga ogledali. V Kalamabaki, mestu pod Meteoro, si bomo ogledali zanimivo obrtno delavnico, v kateri ustvarjajo neprecenljive ikone. Tudi za trgovinico s spominki se bo našel čas. Preden se bomo vrnili v hotel, se bomo na kratko ustavili ob izviru svete vode ''Agia Paraskevi''. Ko bomo že v hotelu, morda še skok v morje. (večerja, nočitev)

4. in 5. dan: GRŠKA OBALA

Počitnice. Kopanje, raziskovanje, kavica, kulinarika, vino, frape, dremanje na plaži ... popolna sprostitev. Zvečer pa bo čas za ''kefi''. Stanje duha, ko se boste maksimalno sprostili, po želji boste lahko ''kefi'' prakticirali tudi s tradicionalnim razbijanjem krožnikov.

6. dan: EDESSA–BITOLA–OHRID

Po zajtrku bomo mesto brezdelja zapustili in se odpravili proti Edessi. Kraj je spremenil svojo podobo po potresu v 14. stoletju, ko je voda iz bližnjega jezera z odtekanjem ustvarila številne slapove. Po ogledu slapov bomo nadaljevali vožnjo v smeri mesta Bitole. Sprehodili se bomo po lepo ohranjenem mestnem jedru do edinstvene in ene največjih cerkva v Makedoniji – cerkve sv. Dimitrija. Stara ''turška čaršija'' nas bo popeljala v čas turške oblasti. Zvečer pa nas bo pričakalo Ohridsko jezero. Namestili se bomo v hotelu in uživali v prostem času do večerje. (večerja, nočitev).

7. dan: SV. NAUM–OHRID

Sv. Naum, samostan z grobnico tega pomembnega svetnika, učenca Cirila in Metoda, nas bo v duši zagotovo pomiril. Nekaj prostega časa bomo izkoristili za kopanje ali pa se bomo z ladjico zapeljali do izvirov reke Črni Drim. Skoraj na drugi strani jezera je Ohrid, mesto edinstvene duhovne in kulturne zakladnice. V srednjem veku je bil prestolnica carja Samuela, sedež arhiepiskopa in središče slovanske pismenosti, kjer je sv. Kliment, učenec Cirila in Metoda, v 9. stoletju sestavil cirilico. Ogledali si bomo najpomembnejše spomenike, kot so: trdnjava carja Samuela, sv. Pantelejmon, bazilika sv. Sofije, teater ... Večer bo nekaj posebnega, saj bo slovesna večerja obogatena s tradicionalnim folklornim programom. (večerja, nočitev)

8. dan: MAKEDONIJA–SRBIJA

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili proti Srbiji. Do Beograda bomo prispeli v kasnejših popoldanskih urah. Nastanili se bomo v hotelu. Priložnost bo tudi za individualen potep po mestnem središču in osvežitev. (nočitev)

9. dan: SRBIJA–HRVAŠKA–SLOVENIJA

Po zajtrku se bomo podali proti Hrvaški in nato Sloveniji. Doma bomo predvidoma v večernih urah.


ODHODI:

10.08.2019-ZAGOTOVLJENO

14.09.2019- zagotovljeno

28.09.2019- zagotovljeno

CENA:

pri udeležbi 40 oseb 550 €

pri udeležbi 30 oseb 590 €

pri udeležbi 20 oseb 630 €

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom, Nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 6 x polpenzion, 2 x nočitev z zajtrkom, 1 x večerjo s folklornim programom, oglede po programu (Skopje, Solun, Meteora z vključeno vstopnino v samostan, Edessa, Bitola, Ohrid, sv. Naum), turistično pristojbino, vodenje in organizacijo potovanja

Rezervacija sedežev

1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo

v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Drobni tisk na veliko

Najmanjše število potnikov: 20.

Odhodi iz Maribora, Celja, Ljubljane in Novega mesta.

Doplačilo za enoposteljno sobo: 180 €.

Popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima.

Vstopnine se plačujejo sproti (po želji).

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOICA

REZERVIRAJ