s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 25. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

BERNINA EXPRESS-ST.MORITZ,PALLADIJEVO MESTO VICENZA

Slikovita vožnja po najvišje ležeči evropski železnici.Čudovita in dih jemajoča narava.Vicenza, mesto renesančnih palač.20 € POPUSTA ZA PRIJAVO DVEH OSEB DO 15.08.2019

PROGRAM POTOVANJA

1. dan: SLOVENIJA–JEZERO ISEO–VALCAMONICA–TIRANO večerja, nočitev

Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Benetk, Padove in Verone do jezera Iseo, katerega čar so trije otočki. Z ladjo se bomo zapeljali do največjega med njimi, to je Monte Isola. Otok bogatijo kostanjevi gozdovi in majhne vasice. Po sprehodu se bomo odpravili v dolino Val Camonice, ki jo obdajajo mogočni granitni vrhovi in je na seznamu UNESCA zaradi več kot 200.000 skalnih podobic, ki jih je izdelalo skrivnostno ljudstvo Kamunov. Sprehodpo nacionalnem parku Naquane. Potovanje bomo nadaljevali preko prelaza Aprica v dolino Poschiavo do mesteca Tirano. Vožnja do hotela, nastanitev, večerja, nočitev.

2. dan: TIRANO–PRELAZ BERNINA–ST. MORITZ–TIRANO zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo v Tirani vkrcali na vlak in se po ozkotirni železnici zapeljali pod mogočnimi alpskimi vrhovi vse do najvišje točke železnice Ospizio Bernina (2253 m) ter se počasi začeli spuščati proti svetovno znanemu smučarskemu središču St. Moritz. Sprehod skozi mondeno alpsko mestece, počitniški kraj najslavnejših. Po osvežitvi in prijetnem sprehodu se bomo z vlakom vrnili v Tirano. Še sprehod skozi središče prijetnega mesteca. Večerja, nočitev.

3. dan: SOAVE–VICENZA–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku se bomo odpeljali na področje Soave, med vinograde, oljčne nasade, kjer bomo na bližnji turistični kmetiji degustirali lokalne dobrote (oljčno olje, sir, salame, vino). Po kratkem postanku še nekaj vožnje in že bomo v Vicenzi. Čudovito mesto, ki mu je dal prav poseben pečat renesančni umetnik Andrea Palladio. Njegova arhitektura predstavlja poseben slog klasičnega in hkrati plemenitega izraza, ki se je korak za korakom uveljavil po celi Evropi. Nato si bomo ogledali znamenitosti: olimpijsko gledališče, renesančne palače, Gosposki trg, baziliko Palladiana, mestno ložo, njegov čudovit srednjeveški zvonik. Seveda bomo imeli čas za kavico ... Še pred nadaljevanjem naše vožnje proti domu se bomo ustavili na bližnjem griču, svetišču Monte Berico z neverjetnim pogledom na mesto in njegovo okolico. Nato pa vožnja proti Sloveniji s predvidenim prihodom v večernih urah.

ODHODI: 13.09.-zagotovljeno,25.10.2019

CENA:

pri udeležbi 40 oseb 299 €

pri udeležbi 30 oseb 319 €

pri udeležbi 20 oseb 339 €

CENA VKLJUČUJE:prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu ***, 2 x polpenzion, plovbo z ladjico, vožnjo z vlakom Bernina express, vstopnina v nacionalni park, degustacijo lokalnih dobrot, vodenje in organizacijo potovanja

Rezervacija sedežev:v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo,v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije

·vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana

·najmanjše št. potnikov: 20

·doplačila po želji:enoposteljna soba 50 €, vstopnine pribl. 20 €

·popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima

·obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina

Splošni pogoji so sestavni del programa!

OOICA

REZERVIRAJ