s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 26. junij 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Kolumbija - dežela kave, naravnih lepot in razvpitega Escobarja

Prestolnica Bogota in kolonialna mesta, najboljša kava na svetu sanjske plaže ob karibski obali,glasba, zabava, šport in tradicija

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - BOGOTA
polet

POLET V PRESTOLNICO RAZVPITEGA ESCOBARJA
Zbor potnikov in polet preko evropskega letališča v Bogoto, živahno prestolnico Kolumbije. Pristanek in vožnja v hotel.

2. DAN
BOGOTA
zajtrk, nočitev

ZLATO, ZLATO IN ŠE VEČ ZLATA
Ogled prestolnice, kjer se število prebivalcev približuje številki deset milijonov in je središče vsega dogajanja v deželi. Je tipično latinsko - ameriško mesto, na n. v. 2.650 m in tretja najvišje ležeča prestolnica na svetu. Sprehod skozi najstarejši del mesta Candelaria s katedralo, predsedniško palačo, sodiščem in trgom Bolivar. Ogled enkratnega Muzeja zlata, ki so ga leta 2008 ponovno odprli in kjer hranijo več kot 6.500 zlatih in keramičnih artefaktov. Kolumbija je dežela tradicije velikega spoštovanja do zlata in predmetov te plemenite kovine. V preteklosti so verjeli, da je zlato sveta stvar. Muzej predstavlja največjo in najpomembnejšo zbirko predmetov iz plemenitih kovin na svetu. Sprehodili se bomo tudi po pisani tržnici Palequenao z bogato izbiro različnega sadja in zelenjave ter tradicionalnih kolumbijskih jedi. Za konec ogleda še vzpon na bližnji vrh Monserrate na 3.100 m n. v. in nagrajeni bomo s čudovitim razgledom na prestolnico.

3. DAN
BOGOTA - ZIPAQUIRA - VILLA DE LEYVA - BOGOTA
zajtrk, nočitev

NAJLEPŠE KOLONIALNO MESTO IN PODZEMNA KATEDRALA
Vožnja do kraja Zipaquira in ogled nenavadne in veličastne katedrale zgrajene v rovih opuščenega rudnika kamene soli, približno 200 m pod zemljo. Imenujejo jo tudi solna katedrala in ob nedeljah sprejme do 3000 vernikov. Predstavlja eno najpomembnejših stvaritev kolumbijske arhitekture zato jo pogosto imenujejo »dragulj kolumbijske arhitekture«. Nadaljevanje vožnje v Villa De Leyva, eno najlepših kolonialnih mest v Kolumbiji in Južni Ameriki. Sprehod po s kamnom tlakovanih uličicah med s slikovitimi belimi hišicami iz 16. stoletja. Glavni trg veja za največjega med južnoameriškimi. Povratek v Bogoto.

4. DAN
BOGOTA - SALENTO
zajtrk, večerja, nočitev

PRESENETLJIVA IGRA NARAVE
Zjutraj polet v Pereiro, mesto v središču Zone Cafetare, področja s številnimi plantažami kave v enkratni naravi naravnega parka Los Nevadas. Vožnja v dolino Cocora in sprehod po osupljivo lepi naravi, kjer bomo med ostalim opazovali jate kolibrijev in papagajev. V parku si boo ogledali tudi »voščene palme«, simbol Kolumbije. Nadaljevanje v Salento, mesto s čudovito arhitekturo. Velja za enega najbolj obiskanih in priljubljenih krajev v Zoni Cafetera. Vožnja v hotel.

5. DAN
PLANTAŽA KAVE - MANILEZ
zajtrk, nočitev

OMAMNI VONJ KAVE
Kolumbija je tretja največja proizvajalka kave na svetu in kava, ki jo pridelujejo velja za izredno kakovostno. Kavne pokrajine v Kolumbiji ležijo na sredini Andov, kjer prevladuje konstantno vlažno toplo podnebje in svetovno znana kava iz Andov v sebi združuje vse lastnosti, ki jih za kavo iščemo: bogata, polna, uravnotežena aroma z rahlo sadno kislostjo. Obisk plantaže kave, kjer bomo izvedeli prav vse skrivnosti o kavi in si ogledali proces nastajanja napitka, ki je zasvojil svet. Seveda si bomo skodelico kave tudi privoščili. Vožnja v hotel.

6. DAN
PEREIRA - GUATAPE - MEDELIN
zajtrk, polet, nočitev

Vožnja na letališče in polet v Medelin, mesto ki je nekoč veljalo za najbolj nevarno mesto. Medelin si je za svoje zatočišče izbral prav razvpiti kralj droge Pablo Escobar. Svoj čas, recimo nekje v 70. ali 80. letih prejšnjega stoletja, je s kokainom in prav tako marihuano zalagal tri četrt sveta! Escobar naj bi nekoč celo predlagal kolumbijski vladi, da bo poplačal javni dolg države, če ga oprostijo vseh obtožb! Milijarde dolarjev, ki so jih zakopavali tudi v jame nekje v odročnih predelih, ker niso imeli kam s toliko denarja, je namenil tudi za stanovanja, šole, športne klube, pomoč revnim in podobno. Tako si je gradil svoj varnostni obroč, ki pa je decembra 1993, po skoraj 30 letih hudodelstva, le popustil in Escobarja so pri poskusu pobega ustrelili kolumbijski vojaki. Po pristanku vožnja v bližnji Guetape, priljubljeno turistično točko domačinov. Postanek pri mogočnem 200 m visokem granitnem monolitu el Pernol, na katerega bomo tudi splezali in bili nagrajeni s čudovitim razgledom. Spust do jezera in vožnja z ladjico. Čas za kosilo in povratek v Medelin, danes najnaprednejše metropolitansko območje Kolumbije. Sprehod do trga Botero, Berrio in parka Sv Antonija.

7. DAN
MEDELIN - CARTAGENA
zajtrk, nočitev

KOLONIALNO MESTO OB KARIBSKEM MORJU
Vožnja na letališče in polet v Cartageno, slikovito kolonialno mesto ob Karibskem morju, danes na seznamu Unescove kulturne dediščine. V 16. stoletju je veljala za zelo pomembno pristanišče, pred morskimi razbojniki pa so jo zaščitili z mogočnim, mestnim obzidjem in veličastnimi zgradbami. Prelepo staro mestno jedro z ozkimi uličicami, spokojnimi trgi, cerkvami, palačami in stanovanjskimi hišami spominja na čase ko je bila Cartagena izhodiščna postojanka za osvajanje novega sveta in odpošiljanje zaplenjenih zakladov ter trgovino s sužnji. Sprehod po starem mestnem jedru, ki ga z vseh strani obdaja Karibsko morje in povsem ohranjeno mestno obzidje.

8. DAN
CARTAGENA
zajtrk, nočitev

V ZAVETJU MOGOČNEGA OBZIDJA
Prost dan v Cartageni in prav nalašč, da se izgubimo med slikovitimi uličicami ali pa za skok v morje. Za doplačilo se lahko odločite za izlet na otok Rossario in uživanje v kopanju, potapljanju, opazovanju rib.

9. DAN
CARTAGENA - SANTA MARTA
zajtrk, nočitev

SIMON BOLIVAR, OSVOBODITELJ LATINSKE AMERIKE
Vožnja v Santa Marto, najlepše pristanišče Kolumbije in slikovito ter priljubljeno letoviško središče. Najstarejše mesto v Kolumbiji, romantična Santa Marta, se ponaša s čudovitimi plažami in osupljivimi gorami v predelu Sierra Nevada de Santa Marta. Postanek na domačiji Quinta San Pedro osvoboditelja latinske Amerike, Bolivarja. Krajši ogled Santa Marte s katedralo, ki velja za najstarejšo cerkev v Kolumbiji. Nastanitev.

10. DAN
SANTA MARTA - NACIONALNI PARK TAYRONA
zajtrk, nočitev

Tayrona nacionalni park je zaščiteno območje ob kolumbijski severni karibski obali. Predstavlja enega izmed bolj obiskanih parkov s 30 kv km površine na morju in 150 kv km površine ob obali. Dviga se vse do 900 m visoko. Bujna tropska vegetacija in osupljivo lepa narava navdušita vsakega obiskovalca. Krajši treking in čas za kopanje ter uživanje. Povratek v hotel.

11. DAN
SANTA MARTA - BOGOTA - EVROPA
zajtrk, polet

SLADKO BREZDELJE
Prosto do odhoda na letališče in polet preko Bogote naprej proti Evropi.

12. DAN
EVROPA - SLOVENIJA

Pristanek na enem izmed bližnjih evropskih letališč in naprej prevoz v Slovenijo (doplačilo).


ODHODI: 

26.04.,24.06.,24.07.,23.10.,19.11.2020- od 1890,00

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz bližnje letališče Evropa – Bogota - Evropa/bližnje letališče,Bogota-Pereira, Pereira-Cartagena, letališke in varnostne pristojbine, devet nočitev z zajtrki v hotelih 3/4* v dvoposteljnih sobah, vse prevoze po programu, obroke po programu, vse zunanje oglede po programu, ekološke pristojbine, vodenje in organizacijo potovanja.

DOPLAČILA: za manjšo skupino (med 10-14 potniki) 350€, za manjšo skupino (15-24 potniki) 250€

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 289 €, prevoz na letališče 58 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: napitnine (tudi otrok) cca 60$, izstopne pristojbine pribl 30 USD.

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.

OPOMBE: V primeru, da nam letalki prevoznik ne potrdi predvidenega letalskega prevoza, si pridružujemo pravico do spremembe kraja in časa odhoda in vrnitve. Program potovanja ostaja vsebinsko ostaja, prilagojen letalskemu prevozu.

OPOMBE: Ob prijavi na prodajno mesto dostavite fotokopijo potnega lista.

Sestavni del programa so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!

OOPAL

REZERVIRAJ