s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 26. oktober 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

MOGOČNI GRADOVI ČEŠKE IN PRAGA

Obisk najlepših čeških gradov,nočitev v južni Bohemiji,možnost križarjenja po Vltavi in obiska praške pivnice.

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - PRAGA
Nočitev
Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih urah. Po dopoldanskem prihodu se bomo zapeljali skozi mestno četrt Višehrad, mimo narodnega muzeja in državne opere do Hradčanov, stare grajske četrti z mnogimi zgodovinsko pomembnimi zgradbami. Sprehodili se bomo mimo zakladnice Lorete na največji grajski kompleks na svetu, znameniti Praški grad (ogled ob doplačilu), kjer se nahajata Zlata ulička in najmogočnejša cerkev v državi, katedrala svetega Vida, Vaclava in Vojteha. Nadaljevali bomo preko Male strani na kamniti Karlov most, ki ga krasi kar 30 baročnih kipov. Sledi nekaj prostega časa za uživanje v vrvežu mesta. Pozno popoldne nastanitev v hotelu. Zvečer predlagamo večerjo na mini križarjenju po Vltavi, med katerim bomo lahko občudovali elegantne mostove, rečne otoke in pravljično lepe stavbe na obrežju.

2. DAN
PRAGA IN KARLŠTEJN
Zajtrk, nočitev
Zjutraj vožnja do bližnje vasice Karlštejn, kjer stoji mogočni gotski grad z enakim imenom, ki je ena najbolj obiskanih točk Češke. Obiskali bomo ta znameniti grad, ki ga je v 14. stoletju zgradil Karel IV. in kjer so dolgo hranili češke kronske dragulje. Po ogledu vrnitev v Prago in obisk judovske četrti z najbolje ohranjenim pokopališčem, na katerem je kar 12. 000 nagrobnih kamnov. Sledi obisk Staromestnega trga, srca stare Prage. Ustavili se bomo pred staro mestno hišo, kjer bomo na astronomski uri opazovali mimohod apostolovin ter spoznali še Karlovo univerzo, najstarejšo v srednji Evropi. Nadaljevali bomo na vedno živahni Vaclavski trg. Zvečer predlagamo večerjo v eni izmed tipičnih praških pivnic.

3. DAN
PRAGA - HLUBOKA - ČEŠKE BUDEJOVICE
Zajtrk, večerja, nočitev
Dopoldne se bomo poslovili od Prage in se odpravili na južno Češko, v mestece Hluboka, kjer stoji istoimenska graščina iz 13. stoletja. Zaradi številnih stolpičev, bogate notranje opreme in veličastne lege jo mnogi primerjajo tudi z angleškim Windsorjem. Nadaljevanje poti do Čeških Budejovic, največjega mesta regije in doma slovite pivovarne Budvar, kjer nastaja svetovno znano pivo Budweiser. Sprehodili se bomo po glavnem mestnem trgu, nato pa podali še na ogled pivovarne, kjer nam bodo predstavili postopek proizvodnje, za konec pa bomo odlično pivo lahko tudi sami poskusili. Nastanitev v mestu ali širši okolici (Hluboka,... ).

4. DAN
ČEŠKI KRUMLOV - ROŽMBERK - SLOVENIJA
Zajtrk
Dopoldan vožnja do bisera med češkimi mesti - Češki Krumlov z lepo ohranjenim srednjeveškim jedrom, ki ga najdemo na UNESCO - vi listi kulturne dediščine sveta. Povzpeli se bomo do gradu in si ogledali eno izmed grajskih zbirk, nato pa še se sprehodili po lepo urejenem grajskem vrtu. Popoldne vožnja ob Vltavi do vasice Rožmberk in po želji ogled zadnjega izmed gradov na naši poti, gradu Rožmberk. Povratek proti Sloveniji in prihod v poznih večernih urah.

ODHODI: 

19.09.-zagotovljen,26.10.,31.10.-209,00
02.11.-199,00

CENA: OD 199,00 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze po programu, en polpenzion in dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 3/4*, zunanje oglede po programu, spremstvo in organizacija izleta.

POPUST: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -15%

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 20 €/noč.

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO: na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 25€.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: Praški grad 250 CZK (otroci, študenti in upokojenci nad 65 let 125 CZK), Grad Rožmberk: odrasli 10 €, otroci od 6- 15 let ter upokojenci nad 65 let 7 €; Grad Češky Krumlov: odrasli 12,30 €, otroci od 6 - 15 let, študentje / mladi od 15 - 26 let ter upokojenci nad 65 let 8,5 €. Grad Hluboka: odrasli 10,5 €, otroci od 6 - 15 let, študentje / mladi od 15 - 26 let ter upokojenci nad 65 let 7,5 €; Grad Karlštejn: odrasli 10,5€, otroci od 6 - 15 let, študentje / mladi od 15 - 26 let ter upokojenci nad 65 let 8,5 €.

Nižje cene vstopnic lahko potniki uveljavljajo le ob ustreznem dokazilu; osebni izkaznici ali dijaški /študentski izkaznici. Program lahko poteka tudi v obratnem vrstnem redu. Vsebina programa se pri tem ne spremeni.

Sestavni del programa potovanja so splošni pogoji poslovanja organizatorja!

OOPAL

REZERVIRAJ