s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 25. junij 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

New York - 6 dni

Sprehod med nebotičniki največjega ameriškega mesta,enkratno doživetje v »središču vesolja« Mesto, ki mora biti nujno na seznamu vsake popotniške duše in ga moramo obiskati vsaj enkrat v življenju,odlična lokacija hotela na Manhattnu

Program
1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - NEW YORK
nočitev

POLET PROTI VELIKEMU JABOLKU 
Odhod predvidoma iz letališča pri Benetkah in polet preko enega izmed evropskih letališč v New York. Po pristanku na letališču prevoz do hotela. Glede na čas pristanka letala za najbolj zagrete in ne preveč utrujene, še krajši sprehod do osrčja mesta in sicer do Rockefeller centra ter na znameniti Times Square. 

2. DAN
NEW YORK 
nočitev

MED MOGOČNIMI NEBOTIČNIKI
Vabimo vas na poldnevni avtobusni ogled Manhattna (doplačilo). Med vožnjo po zgornjem in spodnjem Manhattnu bomo spoznavali razsežnosti ,,Velikega jabolka‘‘, številne pisane mestne četrti in multikulturnost, ki daje mestu edinstveno podobo. Videli bomo palačo Združenih narodov, Centralni park, Lincolnovo dvorano, ki je eden od pomembnejših centrov glasbenega dogajanja, cerkev Sv. John Divine, prestižno Univerzo Columbia, Harlem, art - decojevsko podobo postaje Grand Central, veličastno Katedralo Sv. Patricka, Nacionalno knjižnico, živahno dogajanje v Rockefeller centru, Radio City... Vožnjo mimo Kitajske četrti, umetniškega Soha, Tribece in Greenwich Villege bomo zaključili z ogledom Battery parka, od koder je lep pogled na Kip svobode. Vožnja tudi do Brooklynskega mostu in South Street Seaporta. Ogled točke »Ground Zero« – prostora, kjer sta stala znamenita stolpa Dvojčka, simbola globalnih ameriških dosežkov in po želji vzpon na One WTC–najvišji nebotičnik v Severni Ameriki, visok 541 m. 

3. in 4. DAN
NEW YORK 
nočitev

RAZKOŠJE UMETNOSTI
Priporočamo obisk enega od številnih muzejev ali galerij: Muzej Moderne umetnosti MoMa; prenovljen ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met), ki v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura, Narodno zgodovinski muzej z planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov ali muzej Guggenheim, ki ga poznamo kot odštekano okroglo stavbo, ki je delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Predlagamo izlet z ladjico okoli Manhattna z nepozabnim pogledom na nebotičnike finančnega dela mesta ter otoka Ellis in Liberty, z legendarnim Kipom Svobode. Posebno doživetje je sprehod po znamenitem Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi organizirajo številne koncerte, predstave, in športne prireditve...Pred povratkom v hotel bomo pokusili še pravo Newyorško Cheese Cake in si morda ogledali katero od številnih predstav na Broadwayu. Po želji si bomo mesto, ki nikoli ne spi ogledali prav ta večer z razgledne ploščadi Top of the Rock ali Empire State Buildinga, od koder je v lepem vremenu prekrasen pogled na nebotičnike in avenije. Na simbol in ponos New Yorka, velikana Empire State building z 381 m se je vsekakor potrebno povzpeti. Razgledna ploščad na 102 nadstropju omogoča 360-stopinjski razgled na New York. 

5. DAN
NEW YORK - EVROPA 
polet proti Evropi

TOM FORD IN OSTALI 
Čas do odhoda na letališče, lahko namenimo sprehodu na Peti Aveniji, ki jo zaznamuje živahno ulično dogajanje ali pa se odpravimo v eno izmed številnih in znamenitih veleblagovnic (Macy‘S, Bloomingdales, Sax Fifht...). Mesto zaznamuje moda, zato so prisotni vsi najpomembnejši modni oblikovalci s svojimi trgovinami in navdušeni bomo opazovali najnovejše modne trende. Prav tako pa boste presenečeni nad modo samih Američanov in njihovo znamenito kombinacijo elegantnih oblek ter športnih copat. Predvidoma popoldne vožnja na letališče in polet v Evropo.

6. DAN
EVROPA - SLOVENIJA
ljubo doma

Pristanek na enem od evropskih letališč in vožnja v Slovenijo (doplačilo za prevoz).

ODHODI
15.02.2020 - 1389
19.03.2020 - 1389
25.06.2020
20.08.2020
28.09.2020
25.10.2020

CENA: od 1389,00 €

Cena vključuje :
  • letalski prevoz v ekonomskem razredu
  • letališke in varnostne pristojbine
  • prevoz letališče - hotel - letališče
  • štiri prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 2/3*
  • vodenje in organizacijo potovanja

DOPLAČILA: za manjšo skupino od 10 do 14 potnikov: 230 €, 15-24 potnikov 200 €napitnine (tudi otroci).

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: poldnevni avtobusni ogled New Yorka 40 € (ob prijavi najmanj 15 potnikov), enoposteljna soba 250 €, registracija za vstop v ZDA - ESTA 27 €, prevoz na letališče (v primeru odhoda iz bližnjega evropskega letališča): 58 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: strošek podzemne železnice, vstopnina na Empire State Building ali One WTC, posamezni muzeji in galerije, izlet z ladjico, obisk muzikala na Broadway-u.

POPUSTI: otrok do 12 leta z dvema odraslima v sobi: 17 %; popust za tretjo osebo v sobi 50 € in četrto osebo v sobi: 80 €. 

SPLOŠNA DOLOČILA (velja za vsa potovanja v ZDA):

  • osebe, ki so po 1. marcu 2011 potovali v Iran, Irak, Sirijo, Sudan, Libija, Somalija in Jemen ali imajo poleg slovenskega tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morejo več potovati na podlagi programa Visa Waiver, pač pa morajo za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so se začele izvajati 21. januarja 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA svetujemo, da se za podrobnejše informacije pravočasno obrnejo na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverijo ali morda potrebujejo vizum ter po potrebi zanj zaprosijo. Vstopni vizum mora na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti potnik sam. Cena vizuma je pribl. 159 USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in predložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu.
  • Slovenski državljani za vstop v ZDA potrebujemo vstopni dokument ESTA. Za izpolnitev dokumenta potrebujemo kopijo potnega lista. Potni list mora biti veljaven še najmanj 6 mesecev po prihodu iz ZDA. Na prodajnem mestu dobite formular na podlagi katerega vam pridobimo ESTO. • Cena potovanj je izračunana na dan 15. 2. 2018. Organizator potovanja si pridržuje pravico do spremembe cene v primeru sprememb v menjalniškem valutnem tečaju EUR /USD ali sprememb v tarifah prevoznikov (podražitev goriva ali povišanje letaliških pristojbin), ki vplivajo na ceno potovanja, v skladu z zakonikom, ki ureja obligacijska razmerja in predpise, ki so veljavni v Republiki Sloveniji. O morebitni spremembi cene potovanja (le ta se skupno lahko poviša za največ 10% prodajne cene objavljene na programu) je organizator dolžan obvestiti potnika najkasneje 20 dni pred odhodom. 

OPOMBA: lokacija hotela je odlična, vendar preprosta. V primeru da želite v New Yorku bivati v boljšem hotelu, vam le tega lahko rezerviramo. Po ameriških standardih v večini hotelov v ZDA v ceno prenočevanja niso vključeni zajtrki, ki pa so v večini hotelov na voljo v hotelskih restavracijah za doplačilo. V hotelih, kjer kontinentalni zajtrk ponudijo brezplačno, imajo zajtrk tudi naši gostje. Kadar je v sobi več oseb (3. in 4.) prenočujejo na v sobi obstoječih, dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. Dodatnih postelj v sobi ni. Razpored ogledov po dnevih se lahko spremeni, pravo tako bodo v primeru spremembe letalskega prevoza ogledi prilagojeni letalskemu prevozu. Ob prijavi na prodajno mesto pošljite kopijo potnega lista

Sestavni del programa potovanja so splošni pogoji organizatorja potovanja!

OOPAL

REZERVIRAJ