s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 24. junij 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

TANZANIJA - SAFARI IN POČITNICE NA ZANZIBARJU

Odlična kombinacija safarija in počitnic na Zanzibarju,srečanje z Masaji,za ljubitelje naravnih lepo, možnost individualnega potovanja z angleško govorečim lokalnim vodnikom.

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - EVROPA - TANZANIJA
nočitev

POLET V TANZANIJO
Zbor potnikov na odhodnem mestu in polet proti evropskemu letališču in naprej v Tanzanijo. Po pristanku vožnja do hotela, nastanitev.

2. DAN
ARUSHA - JEZERO MANYARA ALI NARODNI PARK TARANGIRE
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

V KRALJESTVU ŽIVALI
Od sezone potovanja je odvisno kateri narodni park bomo zaradi selitev živali obiskali, da bo doživetje popolno. Tarangire Narodni park bomo obiskali od junija do oktobra, Narodni park jezera Manyara pa od decembra do marca. Po zajtrku bo sledila vožnja do Narodnega parka Tarangire. Narodni park leži približno sto kilometrov jugovzhodno od Arushe in nosi ime po reki Tarangire, ki se vije skozi park. Pričeli bomo z opazovanjem živali, kjer se odkriva tudi prelep pogled na neskončno savano. Park je najlepše zrcalo divjine, kjer živi nedvomno najštevilčnejša populacija slonov v Afriki z neverjetno veliki čredami. V parku se nahajajo številne eksotične ptice, antilope, levi, leopardi, žirafe, bivoli in pitoni, ki se plazijo po drevesih. Najpomembnejša naravna zanimivost parka pa je reka Tarangire, od koder bomo opazovali živali, ko se bodo napajale z vodo v reki in se sprehajale in poležavale v okolici. Na tisoče živali se seli od Masajskih step do reke, kjer si nato pogasijo žejo. Ob rečnih bregovih in tudi drugod po parku rastejo afriški kruhovci ali baobabi, ki so med največjimi drevesi na svetu. Vožnja skozi lokalno tržnico mesteca Mto Wa Mbu, krajši postanek in nadaljevanje v Narodni park. V Narodnem parku jezera Manyara živi več kot štiristo ptičjih vrst, vključno z evrazijskimi pticami selivkami, pticami, ki so povezane z akacijo, pticami roparicami in ogroženimi tanzanijskimi vrstami: svetlorepim tkalcem, sivim škorcem in črnoglavo zaljubljeno papigo. Narodni park jezera Manyara in jezero Natron odpirata tudi veliko možnosti za opazovanje rožnatih flamingov, ko se zbirajo na obalah jezer v velikih jatah po deset ali celo sto tisoč. Slano jezero Manyara je služilo kot naravna kulisa številnim filmom. Narodni park pa je poznan tudi po plezajočih levih, ki počivajo v senci akacijevih vej. Po vsem vznemirjenju in zanimivih izkušnjah nas čaka sproščanje v odprti savani ob večerji.

3. DAN
NARODNI PARK SERENGETI
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

NESKONČNA RAVNINA SAVAN
Narodni park Serengeti je del večjega območja Serengeti, ki pokriva severozahodni del Tanzanije in jugozahodni del Kenije. Tanzanijski del Serengetija je velik 14.763 km2, celo območje pa okoli 30.000 km2. V okviru celotnega območja Serengeti je več rezervatov, sta Ngorongoro in Masai Mara v Keniji. Beseda Serengeti prihaja iz masajske besede, ki pomeni neskončna ravnina, saj je ravnina Serengeti starodavna migracijska pot živali. Letno to pot uporablja okoli šest milijonov živali, od tega je več kot 200.000 zeber in 300.000 Thompsonovih gazel. To odgovor na vprašanje, zakaj Serengeti ponuja najbolj razburljive priložnosti za opazovanje živali v Afriki. Tudi ko ni čas selitev, je tukaj možno videti veliko živali, med njimi so sloni, žirafe, velike črede bivolov, elandi, kongoni, impale, gazele, svinje bradavičarke in noji. Lev je v parku največja atrakcija, saj je tudi najmočnejši plenilec, na ravnicah Serengetija jih živi okoli 3.000. Posebej zanimiv bo predel okoli Seronera reke, kjer se bo nahajalo največ živali.

4. DAN
NARODNI PARK SERENGETI
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

DEŽELA VEČNE LEPOTE
Zgodaj zjutraj bomo ob sončnem vzhodu in petju številnih ptic začeli z iskanjem živali, naš jutranji safari bo trajal vse do zajtrka, nato pa bo ves dan namenjen nadaljevanju safarija. Od letnega časa safarija, je odvisno kateri dal narodnega parka bomo obiskali. Vsak del in vsak letni čas pa nam bo prinesel nepozabno doživetje.

5. DAN
SOTESKA OLDUPAI
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

SREČANJE Z MASAJI
Po zajtrku bo sledila vožnja do soteske Oldupai, ki jo imenujejo tudi „Zibelka človeštva“. Soteska leži na območju, kjer je nekoč bilo starodavno jezero, ki so ga prekrili debeli sloji vulkanskega prahu. V prahu se je ohranilo nekaj najlepših ostankov življenja humanoidov. Oldupai sotesko sta odkrila Louis in Mary Leakey, razstavo predmetov in drugih najdb iz različnih obdobij pa si bomo ogledali v Muzeju Oldupai na obrobju soteske. Nato bo sledil nepozaben obisk Masajev, kjer bomo spoznali Masaje, njihovo kulturo in navade. Videli boste tudi predstavnike bojevnikov, ki so v masajski skupnosti najbolj cenjeni in spoštovani in so tudi edini, ki si smejo pustiti dolge lase. Med vožnjo se bomo s piknik kosilom podali proti obrobju kraterja Ngorongoro. Večerja.

6. DAN
KRATER NGORONGORO
zajtrk, kosilo, večerja, nočitev

ROŽNATI FLAMINGI V KRATERJU
Po zajtrku se bomo odpravili na poldnevno vožnjo v krater Ngorongoro, ki je osmo naravno čudo sveta in svetovno znana kaldera. Spustili se bomo prav do dna kraterja. Krater Ngorogoro se ponaša s svetovno znano caldero. V njej živi več kot stodvajset živalskih vrst sesalcev. Obiskali bomo tudi slana jezera, kot je Magadi, ki je magnet za flaminge in tudi ostale vodne ptice. Videli bomo bazene polne povodnih konjev, ogrožene črne nosoroge, žerjave in noje. V udobnih vozilih z odprto streho se bomo spustili v krater, kjer bomo uživali v neverjetnih razgledih. Kosilo bomo imeli v bližini samega dogajanja in divjih živali. Povratek v Arusho, večerja.

7. DAN
ARUSHA - ZANZIBAR
zajtrk, nočitev

OBISK SIROTIŠNICE
Po zajtrku bomo obiskali še sirotišnico za osirotele tanzanijske otroke in se za krajši čas družili z njimi. Na voljo bo še nekaj prostega časa za nakupe spominkov, nato pa bomo poleteli proti rajskim plažam Zanzibarja, prevoz do hotela.

8. - 11. DAN
ZANZIBAR
zajtrk, nočitev

NA RAJSKIH PLAŽAH ZANZIBARJA
Vsi dnevi počitnic bodo namenjeni uživanju na plaži, sončenju, v tem času bosta organizirana izleta v Stonetown in na plantažo začimb.

12. DAN
ZANZIBAR - EVROPA - BLIŽNJE LETALIŠČE/SLOVENIJA
polet

Prevoz na letališče in polet proti domu.

ODHODI: 

18.03.2020 - 2860,00

22.04.2020 - 2910,00

24.06.2020 - 2860,00

19.08.2020 - 2860,00

28.10.2020 - 2860,00

23.12.2020 - 2970,00

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz Ljubljana/bližnje letališče - Evropa - Tanzanija, Tanzanija - Zanzibar, Zanzibar - Evropa - bližnje letališče/Ljubljana, letališke takse in dodatek za gorivo, prenočevanja v dobrih lodgih na safariju v Tanzaniji, hotel medium class na Zanzibarju, obroki po programu, vsi ogledi po programu, vse vstopnine v naravne rezervate, vse prevoze po programu (prevoz z jeepi na safariju), transferji na/ z letališča, ves čas safarija voda in topli napitki (čaj, kava), lokalni vodniki, spremstvo slovenskega vodnika (ob najmanj 10 prijavljenih potnikih) in stroške organizacije potovanja.

DOPLAČILA: napitnine 50 € (tudi otroci), tanzanijski vizum 50 USD.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 490 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: morebitne dodatne vstopnine, doplačilo za min. 15-24 potnikov je 320 €,doplačilo za manj kot 15 potnikov je 400 €.

POPUST: otrok do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama na vprašanje.

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo, program je izvedljiv tudi za dva potnika, vodenje je v angleškem jeziku. Pokličite nas za ceno.

Sestavni del programa so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!

OOPAL

REZERVIRAJ