s1
s2
s3
s4
s5
s6
s7
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 20. junij 2020
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

NOVA ZELANDIJA

Dežela prvobitnih naseljencev Maorov, ki tujcem radi pokažejo jezik, dežela ragbija in spektakularne narave.Na njenih dveh otokih se bohotijo peščene plaže, osupljive gore, fjordi, pravljična jezera in nedotaknjeni gozdovi.Nova Zelandija je najbolj p

PROGRAM

1. DAN
LJUBLJANA - EVROPA - AUCKLAND
nočni let

Polet iz Ljubljane ali bližnjega evropskega letališča (v tem primeru organiziran avtobusni prevoz iz Ljubljane) in preko enega izmed evropskih letališč proti Novi Zelandiji.

2. DAN
LET
obroki na letalu, nočni let

Zaradi časovne razlike je ta dan predvideno zgolj letenje proti Novi Zelandiji. 

3. DAN
AUCKLAND
nočitev

PRISTANEK V AUCKLANDU
Po pristanku se bomo podali na raziskovanje tega največjega mesta Nove Zelandije. Oglede bomo pričeli v najstarejšo mestno četrt, Parnell, se povzpeli na Mount Eden - speči vulkan, ki se dviguje nad mestom, obiskali bomo mestni War Memorial Museum in se dvignili na Sky Tower - 328m visoki stolp, ki sodi med največje na svetu, in s katerega se ponujajo krasni razgledi na mesto. Obiskali bomo tudi morski park Kelly Tarlton, ki je dom različnim morskim psom, bičem in pingvinom.

4. DAN
AUCKLAND - WAITOMO - ROTORUA
zajtrk, večerja, nočitev

Odhod proti mestu Rotorua. Na poti se boste ustavili pri znamenitih jamah Waitomo, ki so znane po naravnem fenomenu - v njih namreč prebiva posebna vrsta črvov, ki oddaja svetlobo. Nadaljevanje poti po pokrajini, posuti s polji, jezeri in gozdovi do mesta Rotorua, ki mu pravijo tudi “žvepleno mesto”, saj je znano po svoji termalni aktivnosti in gejzirjih. Obiskali boste kraj Te Puia, ki je znan po termalnih vrelcih, in se podali tudi v maorski inštitut za umetnost, kjer boste izvedeli več o Maorih. Zvečer se boste prepustili maorski glasbi, Maori pa vas bodo pogostili z večerjo - “Hangi”.

5. DAN
ROTORUA - RAINBOW SRPINGS - QUEENSTOWN
zajtrk, nočitev

Obiskali boste park Rainbow Springs, odličen kraj za občudovanje edinstvene otoške fl ore in favne, videli pa boste tudi simbol Nove Zelandije, kivija. Sledi prevoz do letališča in polet v Queenstown, ki je znan tudi kot St. Moritz Nove Zelandije. Po prihodu se boste popeljali z gondolo Skyline, s katere se ponujajo čudoviti razgledi na mesto, jezero Wakatipu in okolico. Nastanitev v hotelu.

6. DAN
NARODNI PARK FIORDLAND - FJORD MILFORD SOUND
zajtrk, kosilo, nočitev

Odpravili se boste na celodnevni izlet v narodni park Fiordland. Najprej se boste zapeljali do največjega jezera južnega otoka, Te Anau, ki je priljubljena točka za rekreativne ribiče. Od tu boste pot nadaljevali po poti z enim najlepših razgledov na otoku proti Fiordlandu in znamenitemu fj ordu Milford Sound, ki zaradi svoje neokrnjene narave velja za eno najlepših in najbolj priljubljenih točk Nove Zelandije. Z ladjico se boste popeljali po fj ordu, vmes pa boste lahko občudovali mnoge slapove in gore. Sledi kosilo na ladji, ob doplačilu pa si boste lahko fjord ogledali tudi z letalom. Vrnitev v Queenstown.

7. DAN
QUEENSTOWN
zajtrk, nočitev

Prost dan za raziskovanje mesta in njegove okolice. Ob doplačilu se boste lahko podali na vinsko turo, safari s hitro ladjo po reki Dart, rafting ali katero od drugih adrenalinskih aktivnosti.

8. DAN
QUEENSTOWN - WANAKA - LEDENIK FOX
zajtrk, nočitev

Zjutraj vas bo pot vodila mimo reke Cluth in jezera Dunstan do Wanake, simpatičnega letovišča ob istoimenskem jezeru s čudovitimi razgledi in mnogimi lokali. Po kratkem postanku sledi vožnja mimo Haasta, naselja s pridihom divjega zahoda in naprej do področja ledenikov, med katerimi sta najbolj znana ledenika Fox in Franz Josef. Podali se boste do ledenika Fox, sledi nastanitev v hotelu.

9. DAN
LEDENIK FOX - GREYMOUTH - CHRISTCHURCH
zajtrk, nočitev

Zjutraj se boste ob doplačilu lahko podali na ogled ledenika s helikopterjem. Sledi vožnja čez mestece Hokitika proti Greymouthu, na poti boste lahko uživali v fascinantni pokrajini s slapovi in ledeniki. V Greymouthu se boste vkrcali na vlak in nadaljevali pot proti Christchurchu po progi TranzAlpine, ki velja za eno najbolj zanimivih voženj z vlakom na svetu. Sledi nastanitev v hotelu.

10. DAN
KAIKOURA
zajtrk, nočitev

Odpravili se boste proti severu, v mestece Kaikoura, ki je znano izhodišče za opazovanje kitov. Podali se boste na izlet z ladjico, z malo sreče boste morda opazili tudi orke, albatrose in tjulnje. Zvečer vrnitev v Christchurch. 

11. DAN
CHRISTCHURCH - EVROPA
zajtrk, nočni let

Zjutraj se boste podali na ogled glavnih znamenitosti Christchurcha. Popoldne prevoz do letališča, od koder boste poleteli proti Evropi. Nočni let. 

12. DAN
EVROPA - SLOVENIJA

Let proti Evropi. Prihod na eno izmed evropskih letališč in nadaljevanje leta v Ljubljano ali bližnje evropsko letališče (v tem primeru organiziran avtobusni prevoz do Ljubljane).

CENA POTOVANJA: 3.895,00 €

CENA VKLJUČUJE: vse lete na navedenih relacijah, letališke in varnostne pristojbine, kosila in večerje po programu, osem nočitev z zajtrkom v hotelih 3/4*, vsi ogledi in vstopnine po programu, vsi prevozi po programu, slovensko govorečega vodnika ter organizacijo potovanja.

ODHODI in cena15.02.,25.04.,20.06.,24.10.2020

DOPLAČILA: napitnine 50 € (tudi otroci), za manjšo skupino med 10 in 24 potnikov 200 €.

DOPLAČILA PO ŽELJI OB PRIJAVI: enoposteljna soba 450 €, 7x večerja 280 €.

OPOMBA: v primeru poleta z bližnjega letališča je prevoz za doplačilo.

SESTAVNI DEL PROGRAMA SO SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA ORGANIZATORJA POTOVANJA!

OOPALREZERVIRAJ