s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 28. november 2015 REZERVIRAJ

Toskana in praznik tartufov

Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina

1.dan: SLOVENIJA – VINCI – SAN MINIATO ... večerja, nočitev
Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Italije, mimo Benetk, Bologne in čez slikovite Apenine v Toskano, eno najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina, pritegne vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj. Ustavimo se v slikovitem mestecu Vinci, kjer se je nedaleč stran rodil veliki Leonardo da Vinci (1452-1519), slikar, kipar, umetnostni teoretik in izumitelj. Obiskali boste lahko njegov muzej, ki domuje v starem gradu sredi ljubke vasice na vrhu griča. Tu je razstavljena najodličnejša zbirka strojev (vojaški stroji, stroji za gradnjo, znanstveni instrumenti, stroji za gibanje po zraku, vodi in zemlji) in modelov, vsi eksponati pa so dopolnjeni z umetnikovimi skicami in opombami. Po ogledu nadaljujemo do mesteca San Miniato, kjer se bomo udeležili lokalnega praznika – festival belih tartufov. Dovolj bo časa, da se sprehodite med domačini, ki ponujajo različne lokalne posebnosti in okusne jedi s tartufi. Nadaljevanje vožnje v Montecatini Terme, ene izmed najbolj obiskanih in elegantnih italijanskih toplic. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2.dan: PRATO – SLOVENIJA ... zajtrk
Po zajtrku vožnja do bližnjega mesta PRATO, kjer se je rodil slikar Filip Lippi. Zanimivo toskansko mestece, bogato z umetnostjo in hkrati trgovino. Sprehod do stolnice, kjer si lahko ogledamo kor s slkovitimi freskami Filipa Lippija. Čas za kavico, morda sladoled,… V popoldanskih urah pa se vožnja nadaljuje proti Sloveniji, predviden prihod v večernih urah.

Cena vključuje: Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija izleta.

Odhod: 28.11.

Cena: 95,00 €

Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor

Najmanjše št. potnikov: 45

Doplačilo po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine pribl. 20 €

REZERVIRAJ