s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 20. november 2015 REZERVIRAJ

Rim in jagode s podeželja Nemi

Neprecenljivi zakladi Vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo, Rafaelovimi sobanami, tapiserije ...

1. dan: SLOVENIJA – RIM
Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Fernetičev in naprej v smeri prestolnice dežele Italije. Še danes velja star pregovor – Vse poti vodijo v Rim. V popoldanskih urah prihod v večno mesto. Sledi ogled ( z doplačilom) KATAKOMB – podzemnega sveta kristjanov. Po ogledu se še odpeljemo do izjemne bazilike sv. Pavla izven obzidja, katere okras so medaljoni vseh vladajočih papežev. Po ogledu vožnja skozi mondeni del, do hotela. Nastanitev, večerja, nočitev.

2. dan: RIM – VATIKAN - NEMI
Po zajtrku se bomo zapeljali do papeške državice – Vatikan. Ogledali si boste lahko neprecenljive zaklade Vatikanskih muzejev s čudovito Sikstinsko kapelo, Rafaelovimi sobanami, tapiserije... Ustavili se bomo na Trgu sv. Petra in si ogledali mogočno katedralo. Po želji vzpon na kupolo, od koder se razprostira lep razgled. Še sprehod mimo Angelskega gradu do trga Navona, ki velja za najlepši baročni trg. Sledi še postanek na španskih stopnicah in že nadaljujejo z metrojem do našega avtobusa. Popoldan se odpeljemo do kraja Nemi, ki je daleč naokrog poznan po jagodah. Uličice so polne številnih prodajalnah, kjer vam ponujajo različne dobrote z okusom jagode. Tako se boste lahko sproščeno sprehajali in si vsekakor lahko privoščili kakšno dobroto z okusom jagode. Vrnitev v hotel. Večerja, nočitev.

3. dan: RIM – SLOVENIJA
Po zajtrku nadaljujemo oglede mestnih znamenitosti. Ustavimo se v starem antičnem Rimu in si ogledamo: Kolosej, Beneški trg, grič Kapitol, Forum Romanum, Panteon, ki je najbolje ohranjena antična stavba v Rimu; baročni trg Navono, fontano di Trevi - velja za najlepši rimski vodomet, ... Med ogledi bo prosti čas za osvežitev. Po ogledu pa bo pred nami vožnja proti domu. Na poti še krajši postanki za osvežitev. Predviden prihod v kasnejših večernih urah.

Cena vključuje: Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 2 x polpenzion, metro, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja

Odhod: 20.11.

Cena: 179,00 €

Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor

Najmanjše število potnikov: 45
Doplačila po želji: enoposteljna soba 50 €, vstopnine približno 25 €

REZERVIRAJ