s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 24. oktober 2015 REZERVIRAJ

Regensburg in Passau, jesen ob lepi modri Donavi

Staro mestno jedro Passaua nas očara s svojo slikovitostjo

1. dan: SLOVENIJA – REGENSBURG ... večerja, nočitev
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom čez Avstrijo proti prijetnemu mestu Regensburg. Malo pred mestom si bomo na bregu reke Donave ogledali veličasten tempelj WALHALLA, ki ga je na pobudo bavarskega kralja Ludvika I. postavil Leo von Klenze. Tempelj je posvečen največjim osebnostim nemške preteklosti. Po ogledu nadaljujemo v središče Regensburga, ki je eno najstarejših nemških mest. Po prihodu se bomo sprehodili čez sloviti Kamniti most, ki s svojo dolžino 320 m velja za mojstrovino srednjeveških arhitektov in gradbenikov. Slikovito jedro nas očara s stolnico, imenitnimi palačami in trgi. Sledi čas za osvežitev. Nato pa vožnja do kraja nastanitve. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: PASSAU – SLOVENIJA ... zajtrk
Po zajtrku nadaljujemo z vožnjo v Passau. Stoletja je bil center trgovine iz vseh smeri, saj je spretno izkoristil svojo lego na sotočju treh rek: Donave, Inna, in Ilza. Staro mestno jedro nas očara s svojo slikovitostjo. Sprehodimo se po ulicah, ki so bile nekoč znanilke številnih obrtniških delavnic. Ogledamo si znamenitosti: Rezidenčni trg, mestna hiša, stolnica sv. Štefana … Še nekaj prostega časa. Sledi le še vožnja proti domu. Predviden prihod v večernih urah.

Odhod: 24.10.

Cena: 109,00 €

Cena vključuje: Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu *** na osnovi enega polpenziona, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine pribl. 10–20 €.

Vstopna mesta: Maribor, Celje, Ljubljana

REZERVIRAJ