s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 9. april 2021 REZERVIRAJ

GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA 3 DNI

Ob zvokih Wagnerja se bomo odpeljali do najlepših gradov Ludvika II. Bavarskega. Nemčija ima več kot 150 imenitnih gradov. Zagotovo so med najlepšimi prav Ludvikovi. Po zgodovine polnem dnevu pa na zasluženo sprostitev. Ste vedeli, da je bilo prvo

GRADOVI LUDVIKA II. BAVARSKEGA 3 DNI

Ob zvokih Wagnerja se bomo odpeljali do najlepših gradov Ludvika II. Bavarskega. Nemčija  ima več kot 150 imenitnih gradov. Zagotovo so med najlepšimi prav Ludvikovi.
Po zgodovine polnem dnevu pa na zasluženo sprostitev. Ste vedeli, da je bilo prvo pivo v Nemčiji varjeno že leta 800 pr. n. št?

Program potovanja:

1. DAN SLOVENIJA - CHIEMSEE - ETTAL - SAULGRUB Večerja, nočitev
dhod v jutranjih urah in vožnja do Kimskega jezera (Chiemsee), ki ga Bavarci ljubkovalno imenujejo bavarsko morje. Iz kraja Prien se bomo z ladjico popeljali na otok Herreninsel, kjer si bomo ogledali prvega od znamenitih gradov Ludvika II. Bavarskega. Grad predstavlja bavarski Versailles, saj je bil Ludvik veliki oboževalec francoskega sončnega kralja. Po ogledih nadaljevanje vožnje po idilični bavarski pokrajini mimo priljubljenega počitniškega središča Bad Tolza do Ettala. Krajši postanek za ogled cerkve in benediktinskega samostana. Nadaljevanje v bavarsko vasico Saulgrub. Nastanitev na turističnih kmetijah ali hotelu 3*. Večerja in nočitev.


2. DAN LINDERHOF - GARMISCH - (ZUGSPITZE) - OBERAMMERGU Zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku ogled bleščečega in edinega dokončanega rokokojskega dvorca Linderhof. Sledi vožnja v Garmisch, znano smučarsko središče in letovišče. Po želji in ob doplačilu vzpon z gorsko železnico na “skoraj” tri tisočake, Zugspitze. Krajši postanek v znameniti odročni alpski vasici Oberammergau. Tu se vsakih deset let zberejo z vseh koncev sveta in si ogledajo znamenite “pasionske igre”, ki jih kljub prepovedim in raznovrstnim težavam uprizarjajo že več kot 350 let. Večerja in nočitev.

3. DAN NEUSCHWANSTEIN - SLOVENIJA Zajtrk
Po zajtrku vožnja mimo Steingadna, kjer stoji najznamenitejša bavarska baročna cerkev Wieskirche. Krajši postanek. Nadaljevanje vožnje do najslavnejšega in vsekakor najbolj pravljičnega gradu Ludvika II. Bavarskega, Neuschwansteina. Njegovi slonokoščeni beli stolpiči so od daleč videti tako krhki in neresnični, kot bi bili iz sladkorne pene. Walt Disney ga je uporabil kot grad, v katerem je živela Trnuljčica. Iz parkirišča se bomo sprehodili ali pa ob doplačilu popeljali do gradu. Popoldan vožnja proti Sloveniji. Prihod domov v poznih nočnih urah.

Cena:  od 199 € 

(april, maj, junij od 209 €)

ODHODI: Petek, 9. april 2021

Ponedeljek, 26. april 2021

Četrtek, 29. april 2021

Petek, 7. maj 2021Cena vključuje

avtobusni prevoz,
cestne in ostale pristojbine,
dva polpenziona z nastanitvijo na turističnih kmetijah/hotelu 3*,
zunanje oglede po programu,
spremstvo in organizacijo potovanja.


Doplačila

DOPLAČILO za manjšo skupino:

na posameznem avtobusu

med 35 in 44 potnikov 30 €
med 25 in 34 potniki 40 €


MOŽNA DOPLAČILA na poti:

vstopnina v vse tri gradove in vožnja z ladjico na Herreinsel: 35 € na osebo.


Otroci do 18 leta imajo gratis vstop v gradove in plačajo le ladjico na Herreninsel v višini 5 €.
Gorska železnica na Zugspitze odrasli 56 €, mladina 16 - 18 let 41 €, otroci od 6 - 15 let 32 €
Turistična taksa (plačilo v kraju) pribl. 1,5 € / dan


MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba v hotelu 50 €, na kmetiji 30 €. (v primeru, da potuje 1 oseba je doplačilo obvezno in se obračuna ob prijavi)

POPUSTI ob prijavi:
otroci do 18 leta - 10% na osnovnem in dodatnem ležišču. (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)


odg.org. Pal

Splošni pogoji so sestavni del programaREZERVIRAJ