s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 14. november 2020 REZERVIRAJ

MARTINOVANJE – AVSTRIJSKA ŠTAJERSKA IN SLOVENSKE GORICE

Martinovo veselo druženje med Slovenskimi goricami in avstrijsko Vulkanijo. Od kmetije Šaruga, avstrijske Radgone, do toplic Bad Gleichenberg. Martinovo jed si privoščimo pri Breznikovih. V goricah.

VESELO ENODNEVNO MARTINOVANJE –
AVSTRIJSKA ŠTAJERSKA IN SLOVENSKE GORICE

Martinovo veselo druženje med Slovenskimi goricami in avstrijsko Vulkanijo. Od kmetije Šaruga, avstrijske Radgone, do toplic Bad Gleichenberg. Martinovo jed si privoščimo pri Breznikovih. V goricah.ODHOD: 14. 11. 2020

PROGRAM ENODNEVNEGA IZLETA:
Odhod avtobusa ob 7.00. Vožnja mimo Lenarta proti Gornji Radgoni. Ustavili se bomo na kmetiji Šaruga, kjer si bomo muzej starih kmečkih obrti in se seznanili z življenjem v krajih ob reku Muri v preteklosti. Obiskali bomo tudi oljarno in si ogledali postopek pridobivanja bučnega olja. Možnost manjšega nakupa. Po ogledih bomo prečkali most Prijateljstva, ki povezuje Slovenijo in sosednjo Avstrijo. Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo je na mostu potekala večja slavnostna  prireditev. Nadaljujemo z raziskovanjem lepot Avstrijske Štajerske. Najprej se bomo sprehodili po starem trgu avstrijske Radgone (Bad Radkersburg). Obiskali bomo glavni trg in opazovali pročelje mestne hiše z znanim mestnim zvonikom. Mimo farne cerkve in mestnega obzidja se bomo sprehodili do hiše, kjer je živel naš izumitelj Janez Puh. Po ogledu nekaj prostega časa za kavo. Nadaljujemo proti severu po vinogradniški pokrajini do mesteca Straden, ki se lahko pohvali z edinstveno lego na slemenu sredi vinogradov. Sprehod po mestu, ogled znamenitosti in občudovanje gričevnato hribovite okolice. Nekaj prostega časa.  Nadaljujemo po nekoč vulkanski pokrajini do zdraviliškega kraja Bad Gleichenberg. Mesto je slovelo kot mondeno zdraviliško mesto v Habsburški monarhiji. Sprehod mimo razkošnih vil do zdraviliškega parka. Popoldan se bomo vračali nazaj proti Sloveniji. V osrčju Slovenskih goric bomo obiskali izletniško kmetijo Breznik, kjer nas bodo najprej postregli z domačo pogačo in aperitivom.  Po okusni zgodnji večerji, bomo obiskali edinstveno klet, ki jo krasi » velikanska« majolika. Degustacija vina. Poskusili bomo tudi »slovenje goriško« gibanico. Zvečer sledi vožnja proti domu.

CENA: 45  EUR  pri udeležbi vsaj 30 oseb

CENA VKLJUČUJE:
prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video),cestnine in parkirnine, ogled muzeja domače obrti in življenja na podeželju na kmetiji Šaruga,ogled proizvodnje bučnega olja, okusno zgodnjo večerjo na izletniški kmetiji Breznik, degustacijo vina na izletniški kmetiji Breznik (3 vzorci), ostale oglede zunanjosti po programu, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA: riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Odg.org:  Poz


REZERVIRAJ