s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 7. maj 2021 REZERVIRAJ

"DRAVA, MURA IN PRLEŠKI BREGI" - ZABAVNO KOLESARJENJE

V treh etapah, boste spoznali »Dravsko kolesarsko pot«, se podali preko vinorodnih gričev Prlekije v Jeruzalem in uživali na kolesu ob bregovih reke Mure.


"DRAVA, MURA IN PRLEŠKI BREGI" - KOLESARJENJE ZA UŽITEK

odhod: 7.5.2021

V treh etapah boste spoznali »Dravsko kolesarsko pot«, se podali čez vinorodne griče Prlekije vJeruzalem in uživali ob bregovih reke Mure.


Primerno kolo: cestno kolo s širšimi plašči(gravel), treking kolo, gorsko kolo, e-kolo)

KOMU JE NAMENJENO: VSEM KOLESARKAM IN KOLESARJEM z nekaj športne kondicije. Ture niso zahtevne. Tempo vožnje prilagajamo tako, da bo vsem udeležencem udobno.

Tehnika: Enostavna nezahtevna tura za uživače. Vozimo v skupinah po 5 oseb, na medsebojni vidni razdalji in ob upoštevanju cestno prometnih predpisov. Uporaba čelade je obvezna. Prevoz prtljage bo organiziran vsak dan.

Termin: 

Program kolesarskega izleta in etape:

1. dan: SPOZNAJTE LEPOTO REKE DRAVE MED MARIBOROM IN ORMOŽEM
Zbor potnikov na Trgu Leona Štuklja in oddaja prtljage, nato pa ob 10.00 uri štartamo s prvo kolesarsko etapo.
Kolesarimo proti Zrkovcem in po novi trasi Dravske kolesarske poti. Ta reliefno položnejša in bolj odmaknjena od ostalega prometa, poteka čez naselja Miklavž na Dravskem polju, Starše in Hajdino.  Izjemno umirjena pot in narava. Prispemo do Ptuja, najstarejšega slovenskega mesta. Tu bomo napravili dalji počitek, si privoščili kako pijačo. Pot nadaljujemo ob Ptujskem jezeru, skozi Zabovce, Novo vas pri Markovcih in Stojnce. Naprej do Muretincev in vse do Ormoža. V Ormožu se bomo nastanili, si privoščili počitek, nato pa sledi skupna večerja v gostišču. Prenočevanje.

TRASA:  okoli 58 km, 130 višinskih metrov skupnega vzpona  (enostavna trasa, kombinacija asfalta in makadamskih poti)


2.dan: VINORODNI JERUZALEM, PRLEŠKE RAVNICE IN PREKMURJE
Zajtrk in oddaja osebne prtljage. Nato nas čaka razgibana vožnja skozi osrednji del Ljutomersko-ormoških goric. Skozi prekrasne vinograde, sadovnjake in polja. Iz Jeruzalema, kjer bomo seveda napravili postanek, zavijemo proti severu, prispemo v ravninski svet ob reki Muri in nadaljujemo kolesarjenje proti Moti v Banovce. Za Veržejem prečimo reko Muro in se iz Prlekije podamo v Prekmurje, v kraj Dokležovje. Tam nas čaka še krajši del kolesarjenja v smeri vasi Krog in nato v smeri Murske Sobote, oziroma do naše nastanitve, kjer vas bo že čakala vaša prtljaga. Prosto za osvežitev, počitek, nato pa sledi skupna večerja. Prenočevanje v hotelu.

TRASA: okoli 55 km, 210 višinskih metrov skupnega vzpona  (enostavna trasa, nekaj vzponov)


3. dan:  REKA MURA - ŠENTILJ IN PRIHOD V MARIBOR
Zajtrk, oddaja prtljage in slovo. Ta dan, nas čaka nekoliko daljša trasa, ki nas najprej popelje čez Prekmurske ravnice. Nato pri Gederovcih zavijemo za Radence in Gornjo Radgono. Postanek za pokušino kakšnega kozarca vina ali slovite Radgonske penine v trgovini podjetja Radgonske Gorice. Pot nas iz Gornje Radgone vodi po desnem bregu Mure, v kraja Apače in v Cmurek. Od tu pa vzpon na Trate in po hriboviti pokrajini proti Šentilju. Še zadnji oster vzpon proti avtocesti ob kateri vodi mirnejša kolesarska pot v mesto Maribor. Pozno popoldne Popoldne se poslovimo na trgu Leona Štuklja in si rečemo le še: "Bravo, lepo je bilo!"

TRASA:  69 km, 600 višinskih metrov v vzponu. Nekaj vzponov tudi bolj strmih)


CENA: 149 €/ PRI MIN. 15 POTNIKIH


MANJŠA SKUPINA:  

OD 10 DO 14 POTNIKOV – 20 € DOPLAČILA / OSEBO

MINIMALNO ŠTEVILO PRIJAV: 10

CENA VKLJUČUJE: Organizirano kolesarjenje s spremljevalcem, nastanitev v  sodobnem mladinskem hotelu (v 2 do 4-posteljnih sobah), na osnovi ene nočitve (sobe imajo skupne sanitarije, kopalnice), zajtrk v gostišču, domačo večerjo v gostišču v Ormožu, nastanitev v hotelu v Murski Soboti na osnovi enega polpenziona v dvoposteljni sobi, stroške organizacije, dnevno asistenco vozila za prevoz osebne prtljage iz Maribora, Ormoža in Murske Sobote, ter nazaj v Maribor, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov, DDV.


CENA NE VKLJUČUJE: Pijače pri obrokih,  morebitnih vstopnin za oglede ali degustacije  (Jeruzalem in vina, Babičev mlin na Muri, Muzej vinogradništva, Radgonska klet.)

Turistična taksa se plača v nastanitvi, na licu mesta - ob odjavi.

PRIJAVE:  Do zapolnitve prostih mest. Število je omejeno na 15 oseb.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Doplačilo za enoposteljno: ni možno! 

op. Na kolesarjenjih si delimo sobe kakor ekipa, 2 ali 4 osebe, kadar prenočevanje poteka v večpoteljnih namestitvah

Splošni pogoji so sestavni del programa.


REZERVIRAJ