s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 24. oktober 2020 REZERVIRAJ

AKTIVNI ODDIH - BELA KRAJINA ( IZKORISTI TURISTIČNI VOUCHER)

Odkrivanje skritih kotičkov Slovenije. Tokrat gremo v romantično Belo Krajino, kjer obiščemo pravo staro šolo v Radovici, pa tipično zidanico, slovite Tri fare v Rosalnici.. Spoznali in okusili boste gostoljubje Belokranjcev.

AKTIVNI ODDIH: BELA KRAJINA  ( IZKORISTI TURISTIČNI VOUCHER)

Vabimo na imenitno doživetje in odkrivanje skritih kotičkov naše domovine Slovenije.
Tokrat gremo v  romantično Belo Krajino, kjer obiščemo pravo staro šolo  v Radovici, pa tipično zidanico, slovite tri fare v Rosalnici, romantično Kolpo...
Spoznali boste Metliko in okusili gostoljubje Belokranjcev.


TERMIN:

24. - 25. 10. 2020

1. dan: MARIBOR- NOVO MESTO – STARA ŠOLA – DRAŠIČI - METLIKA
Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja mimo Celja do Zidanega mosta in nadalje do Dolenjske metropole - Novega mesta. Ogledali si bomo prestolnico Dolenjske in se seznanili z njenimi glavnimi znamenitostmi: glavni trg, kapiteljska cerkev. Nekaj prostega časa. Sledi vožnja čez Vahto do Radovice. Obiskali bomo staro šolo. »Obiskovalci bodo v času trajanja šolske ure na duhovit, zanimiv in pester način spoznavali Belo krajino, in to s pomočjo "strogega" učitelja, ki prisega na palico in klečanje v kotu. Na koncu šolske ure bodo prejeli udeleženci »izpričevalo« z njihovim imenom in priimkom kot dokaz, da so osvojili osnovno znanje o deželici med Gorjanci in reko Kolpo. Učitelj bo ocenil tudi njihovo vedenje, a tudi klečanje v kotu na koruzi ni izključeno.« Popoldan krajši sprehod po Metliki, nato bomo obiskali Drašiče, kjer si bomo ogledali Zidanico Soseska in pokušali sosesko vino. Soseska zidanica Drašiči se nahaja v kletnih prostorih hiše, sredi vasi Drašiči in poleg cerkve sv. Petra. Soseska zidanica pomeni povezovanje vaščanov v posebni vaški skupnosti. Obstajale naj bi že od 17. stoletja naprej. Vožnja nazaj v Metliko. Nastanitev v hotelu Bela Krajina 3* v Metliki. Večerja in nočitev.

2. dan:  METLIKA – ROSALNICE – ADLEŠIČI – VINICA – ČRNOMELJ - MARIBOR
Zajtrk. Jutranja vožnja do Rosalnic, kjer si bomo ogledali »Tri fare«, edinstven kulturno – zgodovinski spomenik v Sloveniji, obdane s taborom. Prisluhnili bomo zanimivi zgodbi nastanka treh cerkva na enem mestu. Nadaljevali bomo po Črnomaljskem ravniku do Letala Douglas C-47, ki so ga uporabljali kot transportno letalo v 2. Svetovni vojni. Ob reki Kolpi bomo nadaljevali do Adlešičev, kjer bomo obiskali kmetijo Cvitkovič. Belokranjske pisanice v batik tehniki so bile v preteklosti povezane z velikonočnimi šegami, danes pa so predvsem izdelek domače obrti. Nada Cvitkovič nam bo prikazala postopek izdelave pisanic od pihanja vsebine jajca, pisanja in barvanja pisanic, vse do končnega izdelka. Ogled in možnost manjšega nakupa. Mimo Miličev in Marindola nas bo pot po robu Bela Krajine pripeljala do Vinice. Sprehod do grajskega kompleksa, ki ponuja krasen pogled na Kolpo in okolico. Obiskali bomo spominsko hišo Otona Župančiča. Na razstavi se bomo seznanili  z dokumentarnim gradivom o pesnikovi družini, njegovim otroštvom in mladostjo. Predstavljeno je tudi kulturno in socialno okolje, v katerem je odraščal, zlasti je poudarjen problem izseljevanja v Beli krajini. Po ogledu sledi okusno kosilo. Popoldan bomo obiskali še Črnomelj. Krajši sprehod po središču mesta. V pozno popoldanskih urah se bomo vračali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.CENA: 110 EUR  pri udeležbi 25 oseb ( in koriščenje voucherja v vrednosti 34 EUR)

ali celoten znesek 144 EUR

CENA VKLJUČUJE:
- prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv), cestnine in parkirnine,
- 1x polpenzionsko namestitev v hotelu Bela  Krajina 3* v dvoposteljnih sobah, turistična taksa,
- obisk stare šole (animacijska šolska ura), degustacija »soseskega« vina in ogled soseske Zidanica in razstavne zbirke, obisk kmetije Cvitkovič in prikaz izdelovanja Belokranjskih pisanic, ogled spominske hiše Otona Župančiča v Vinici
-kosilo drugi dan potovanja
-vodenje in organizacijo izleta
-osnovno nezgodno zavarovanje in DDV

DOPLAČILA (po želji):
enoposteljna soba 15 EUR,

Zavarovanje rizika odpovedi 4,45% aranžmaja


NAŠA NAMESTITEV: Hotel Bela krajina 3* se nahaja v starem mestnem jedru Metlike. Gostom je na voljo 26 sodobno opremljenih klimatiziranih sob ter odlična restavracija s pestrim izborom hišnih specialitet, tradicionalnih jedi in odličnih lokalnih vin. Hotel neprekinjeno deluje že od leta 1963 in že več kot 50 let pooseblja tradicionalno belokranjsko gostoljubnost. V letu 2008 je bil hotel v celoti prenovljen. Izhajajoč iz naziva je tema opreme in detajlov v celoti posvečena Beli krajini. V bližnji okolici se nahaja reka Kolpa, ena najlepših in najtoplejših kopalnih rek v Evropi. Čolnarjenje, rafting, kopanje in poležavanje ob reki so le nekatere od možnosti, ki jih nudi reka Kolpa s svojo okolico. Organizirane so tudi vodene kolesarske in pohodniške ture ali degustacija vin v tradicionalni zidanici. Prijazno osebje hotela z veseljem pomaga pri odkrivanju zgodb in spoznavanju naravnih in kulturnih znamenitosti Bele krajine in reke Kolpe. Hotel Bela krajina – že 50 let kraj vašega srečanja in našega gostoljubja. 

oDG. ORG poZ

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja in so na voljo v agenciji ali na spletni strani!
REZERVIRAJ