s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  ponedeljek, 4. oktober 2021 REZERVIRAJ

S KOLESI PO OTOKIH JUŽNE DALMACIJE...KORČULA, HVAR, POL. PELJŠAC IN LASTOVO)

Odlične počitnice za ljubitelje kolesarjenja in raziskovanja narave v južni Dalmaciji. Z nami boste doživeli lepote otoka Korčule, se podali na polotok vina - Pelješac, doživeli sončni Hvar in za konec še neokrnjeno naravo otoka Lastovo

S KOLESI PO OTOKIH JUŽNE DALMACIJE (KORČULA, HVAR, POLOTOK PELJŠAC,LASTOVO)

OPOMBA: Istočasno bo potekal tudi program pohodništva!

(2 ANIMATORJA - KOLO; POHODI)

Odlične počitnice za ljubitelje kolesarjenja in raziskovanja narave v južni Dalmaciji. Z nami boste doživeli lepote otoka Korčule, se podali na polotok vina Pelješac, doživeli sončni Hvar in za konec še neokrnjeno naravo otoka Lastovo. Odlična priložnost za aktivne počitnice, tudi za vse tiste, ki bi morda radi le počivali ali napravili kak krajši pohod Odlična pozicija hotelov in dodatni vodnik za pohode!


ODHOD:4.OKTOBER 2021

Možnost dodatnega odhoda konec meseca!TURE: srednje zahtevne,kombinirana podlaga asfalt in makadam. Tehnično nezahtevno.

KOLO in OPREMA: Priporočamo gorsko kolo ali treking kolo s primernimi prestavami ali "gravel kolo" (makadamska specialka). Obvezna uporaba čelade. Poskrbite za osebno opremo, bidone in pijačo, manjši kolesarski nahrbtnik, mini prvo pomoč, tlačilko, komplet orodja, rezervne zračnice.

KOLESARJENJE: Kolesarili bomo v manjših skupinah, na vidni razdalji ob upoštevanju cestno prometnih predpisov. Tempo prilagajamo, tako da boste uživali vsi. Na vrhu klancev se počakamo, držimo se navodil vodje kolesarjenja.


PROGRAM aktivnih počitnic:

1. DAN: SLOVENIJA - SPLIT IN PREVOZ NA KORČULO
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah iz Maribora, Celja in Ljubljane, ter vožnja v smeri Splita. Prevoz s trajektom na otok Korčula (Vela Luka) in nadaljevanje vožnje do kraja Lumbarda, kjer se bomo nastanili v hotelu. Prosto za počitek, večerja. Ob večerji sledi predstavitveni sestanek z vodjem kolesarjenja. Nočitev.


2. DAN:  KORČULA- IZLET DO ŽRNOVEGA - PUPNAT - SEVERNA OBALA IN MESTO KORČULA
Zajtrk, priprava opreme in odhod na izlet s kolesi. Iz hotela se podamo po  delno asfaltirani poti in delno makadamu proti notranjosti in vasi Žrnovo. Po kratki pavzi nadaljujemo po magistralni cesti z vzponom do kraja Pupnat, ki leži na višini okoli 400 m nad morjem . Iz Pupnata sledi najprej kratka vožnja na sedlo, od koder se spustimo na severno obalo otoka . Napravimo še kratek skok do kraja Gračišče, kjer se cesta konča, nato pa obrnemo in kolesarimo vse do mesta Korčula. Postanek. Popoldne sledi povratek v hotel v Lumbardi. Prosto, večerja. nočitev.    

 
TRASA: 43 KM, okoli 610 višinskih metrov v vzponih, mešan teren

3 . dan: SKOK NA POLOTOK VINA - PELJEŠAC
Zajtrk, priprava opreme in vožnja s kolesi do luke, kjer se vkrcamo na trajekt. Vožnja na polotok Pelješac in mesto Orebič. Od tu nas čaka zložen, deloma tudi bolj strm vzpon po magistralni cesti proti grebenu otoka, nato pa nadaljujemo pot pri vinogradniškim legam, slovitega Dingača v kraj Potomje. Poskusimo kak kozarec odličnega vina. Od tam se bomo podali skozi zanimiv tunel, ki povezuje notranje vinorodne lege z obalnimi predeli in prispeli nad na južno obalo Pelješca. Izjemne panorame, nas bodo spremljale na povratni vožnji po ozki priobalni cesti, ki vodi mimo Podobuč do Postupa in od tam še do Kraja Orebič. Trajekt in vožnja na Korčulo, ter do hotela v Lumbardi. Prosto. Večerja. Prenočevanje.

TRASA: 47 km in 810 višinskih metrov v vzponih, mešan teren

4. dan: KOLESARJENJE NA OTOKU SONCA - HVARU
Tokrat bomo vzeli »lunch paket,« saj se bomo na pot podali že okoli 05.00 ure. S kolesi se podamo do pristanišča, od koder bomo ob 06.00 uri že odpluli proti Hvaru skozi Pelješki kanal. Prihod ob 07.35 na Hvar, kratka kavica v čudovitem mestu Hvar, nato pa kolesarimo po hribovitem otoku, preko osrednjega hrbta in vzpetin proti mestu Stari Grad. Postanek in prosto. Popoldne se podamo na pot proti jugu, ponovno prečimo otok preko Selca in Vrela in se po južni obali pripeljemo v mesto Hvar. Vkrcanje na katamaran in plovba na otok Korčula.Tik pred večerjo, nas čaka še 5 km kolesarjenja do hotela v Lumbardi. Prenočevanje.

TRASA: 52 km in predvidoma 880 višinskih metrov v vzponih, mešan teren
 
5. dan: PO JUŽNI OBALI OTOKA KORČULE DO MESTA BLATO - POPOLDANSKI PREVOZ NA OTOK LASTOVO
Zgodnje vstajanje, priprava in oddaja prtljage , nato pa krenemo na kolesarjenje. Tokrat bomo pričeli z zložnim vzponom proti Žrnovem, nadaljevali do kraja Pupnat, kjer nas čaka vožnja po čudoviti panoramski cesti, ki vodi nad Pupnatsko luko in pod visokimi stenami , ter skozi vinograde proti mestecu Smokvica. Po postanku za osvežitev  nadaljujemo še v smeri južne obale, kjer nas čaka romantična Brna, pa čudovita pot do zaselka.. Od tam pa .. ja, dolg vzpon na greben otoka, za konec pa le še nekaj serpentin in spust v kraj Blato, ki se nahaja v notranjosti otoka, nedaleč od Vele Luke. Vkrcanje koles na prikolico in prevoz v Velo Luko. Ob 13.45 izplujemo z trajektom proti otoku Lastovo. Prihod na Lastovo in prevoz do hotela. Večerja in nočitev.

TRASA: CA 48 KM, 810 višinskih metrov v vzponih, mešan teren
 
6 dan:  TURA PO OTOKU LASTOVO
Zajtrk, priprava kolesa, nato pa se podamo na kar zahtevno turo po otoku Lastovo, kjer boste uživali v čudoviti naravi, na kratkih 40 km, pa bomo opravili okoli 840 višinskih metrov vzpona. Časa imamo na pretek, tudi za kak skok v prijetno morsko vodo. Povratek v hotel in prosto do večerje. Prenočevanje.

TRASA CA 35 KM, 740 višinskih metrov v vzponih, mešan teren

7. dan: SLOVO OD LASTOVEGA - PLOVBA V SPLIT IN PREVOZ V SLOVENIJO
Tako, na polovici noči se bomo poslovili od otoka Lastovo. Vožnja s trajektom Splita. Sledi nadaljevanje vožnje po avtocesti, s postanki za osvežitev, proti meji s Slovenijo. Povratek v poznih popoldanskih urah.


Cena: 495 € /osebo  (cena velja za min. 14 potnikov na odhodu)

Cena vključuje: prevoz z mini turističnim avtobusom, prevoz koles in prtljage po programu, nastanitev v hotelu 3*** na Korčuli na osnovi 4 polpenzionov, nastanitev na otoku Lastovo v hotelu 3*** na osnovi 2 polpenzionov, stroške prevoza s trajektom na liniji Split-Korčula, Korčula Lastovo in Lastovo-Split, prevoze s trajektom  in katamaranom po programu za vse kolesarske ture, asistenco vodje potovanja – s kolesom, dodatnega vodnika za pohodništvo po otokih, stroške organizacije, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov in DDV

Cena ne vključuje:
Morebitnih vstopnin, dodatnih storitev, kot je servis koles, stroške nastale po osebnih naročilih

TURISTIČNA TAKSA:

Plačilo turistične takse v hotelu na licu mesta!


Odg .org. Bal.


VSTOPNA MESTA:Maribor (izza poslopja starega centra Mercator), Celje (parkirišče Merkur), Ljubljana (parkirišče Dolgi Most)

Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo v agenciji.

Prijava - do zasedbe prostih mest.


REZERVIRAJ