s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 25. julij 2020 REZERVIRAJ

S KOLESOM PO POTI STARE TRTE - OB POSTAVITVI KLOPOTCA NA LENTU!

Vabimo na simbolični izlet s kolesi, dne 25.7., v čast postavitve klopotca, pri Stari Trti na Lentu v Mariboru. Trasa, ki je dobila ime prav po Stari trti, vas bo navdušila!

S KOLESOM PO POTI STARE TRTE - OB DNEVU POSTAVITVE KLOPOTCA!

  Ne bomo se družili v velikem številu, bomo pa napravili nekaj za svoje zdravje in duha. Odlična trasa, ki je dobila ime prav po Stari trti, vas bo navdušila!
Zavrtimo pedale skupaj.


DATUM IZLETA: 25. 7. 2020

Trajanje: 4 - 5 ur.


Maribor, mesto najstarejše trte na svetu, ki jo imenujemo kar Stara trta, se ponaša tudi s kolesarsko traso, ki je posvečena prav kraljici trt, dobremu vinu, čudovitim vinskim gričem in prelepi naravi.

Trasa POTI STARE TRTE je dolga okoli 38 km, na njej pa opravimo skupno približno 320 višinskih metrov v vzponih. Celotna trasa poteka po asfaltiranih poteh in je primerna za cestna, treking ali gorska kolesa. Čaka nas razgibana vožnja, obilica imenitnih razgledov in turističnih točk. Zanimivost te poti je tudi, da se vam bo pot na koncu izrisala v obliki grozda.Opis poteka trase:

Pot začnemo ob 9.30 uri na Lentu, ob reki Dravi in pri Hiši Stare trte, najstarejše trte na svetu, ki mu rečemo radi kar hram vinske kulture. Zatem se podamo po nabrežju reke Drave do Malečnika, kjer nas čaka razgibana vožnja čez Vodole mimo posestva Sončni raj, (tam se nahaja nova Fontana vin in zipline Čebelji let). nadaljujemo na greben, čez Ruperče, se spustimo v dolino reke Pesnice, mimo Pernice in Perniškega jezera, kolesarimo do Jarenine in Jareninskega dvora, kjer si privoščimo postanek v vinski kleti Dveri-pax. Seveda s prigrizkom in kozarčkom vina. Sledi povratek s skokom čez Gačnik do Pesnice, nato še kratek vzpon čez Košaški klanec in po Šentiljski cesti nazaj v središče mesta Maribor ,ter na Lent, kjer bomo kolesarjenje zaključili ob Hiši Stare trte.


Cena: 15,00€ na osebo

PRIJAVE SAMO DO 22.7.2020.

Cena vključuje: vodenje kolesarskega izleta, postanek v vinski kleti Dveri Pax s prigrizkom in kozarčkom vina, stroške izvedbe in organizacije, zavarovanje kolesarjev.

Štart: 9.30 izpred Hiše Stare trte na Lentu v Mariboru

Večji del poti poteka po asfaltiranih cestah/ulicah, ob normalnem prometu, deloma tudi po kolesarskih stezah. Udeleženci vozijo na lastno odgovornost.

Obvezna je uporaba KOLESARSKE čelade.

REZERVIRAJ