s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 18. september 2020 REZERVIRAJ

KRAS, GORIŠKA BRDA IN VIPAVSKA DOLINA - IZKORISTITE TURISTIČNI VOUCHER

Odličen vikend program in druženje na Goriškem, Krasu in v Goriških Brdih. Spoznajte lepote zahodne Slovenije. Organizirani ogledi, prevoz iz Maribora. KORIŠČENJE VOUCHER-ja.

AKTIVNI ODDIH: KRAS, GORIŠKA BRDA IN VIPAVSKA DOLINA - IZKORISTITE TURISTIČNI VOUCHER

Odličen vikend program na Goriškem, Krasu in v Goriških Brdih. Spoznajte lepote zahodne Slovenije. Organizirani ogledi, prevoz iz Maribora.


ODHOD:18.-20.9.2020

PROGRAM:

1.dan: MARIBOR – VILENICA – SEŽANA – ŠTANJEL – SOLKAN
Odhod avtobusa ob 7. uri. Vožnja mimo Ljubljane do Postojne in Divače do jame Vilenica. Vilenica je ena najstarejših turističnih jam na svetu. Leta 1633 je dal lastnik grof Petač jamo v upravljanje lokavski župniji. Določil je tudi, da lahko župnija razpolaga z vsemi dohodki od vodenih ogledov jame - zato domačini štejejo, da je njihova jama turistično aktivna že skoraj 400 let. Jamo je leta 1778 obiskal slavni naravoslovec Balthasar Hacquet, ohranjeni pa so tudi podatki o več kraljevskih obiskih: kralj Neaplja in Sicilije Ferdinand (1790), cesar Leopold II. (1790 in 1791), cesar Franc I. (1816), saški kralj Friderik II. (1836). Ogled jame. Nadaljujemo do Sežane, kjer si bomo ogledali krasen botanični vrt ob vili Mirasasso in je prostor izjemne tujerodne narave in kulturne zakladnice.  Nadaljujemo do Tomaja, kjer bomo obiskali Kosovelovo hišo. Hišo je zgradil Anton Kosovel v začetku dvajsetih let, po tem, ko ga je italijanska oblast nepričakovano upokojila in s tem vrgla družino iz šolskega stanovanja. Hiša je zanimiva kot prebivališče kulturno pomembne družine, ki je predstavljala stičišče slovensko zavednih kulturnikov in izobražencev, ki so vzdrževali intenzivne vezi z izobraženci v Italiji in v Jugoslaviji. Predstavljala je kulturni most, ki je primorskim Slovencem omogočal stik z matičnim narodom. Ko so šli Kosovelovi otroci po svetu, so se povezave celo razširile. Nadaljevanje do srednjeveškega Štanjela, enega najstarejših in najbolj slikovitih kraških naselij. Dominantni del naselja predstavljata grad in cerkev sv. Danijela, ki dajeta Štanjelu svojevrstno podobo. Nadaljevanje vožnje proti Solkanu. Namestitev v hotelu Sabotin 3*, večerja in nočitev.

2. dan: SOLKAN – KOSTANJEVICA – GORIŠKA BRDA – SVETA GORA - NOVA GORICA
Po zajtrku se bomo ustavili na trgu Evropa, ki je deloma na Slovenski, deloma na Italijanski strani. Ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo je bila na tem trgu ena glavnih državnih slovesnosti. Povzpeli se bomo na Kostanjevico. Ogledali si bomo grobnico poslednjega francoskega kralja Karla X. in njegove družine. Na Kostanjevici stoji znan frančiškanski samostan z izjemno bogato knjižnico. Gotovo nas bo knjižnica navdušila. Nadaljujemo v Goriška Brda. Na skrajnem zahodu Slovenije se na 72 km2 razprostira vinorodni okoliš Goriška Brda. Razteza se preko državne meje od smaragdne reke Soče na jugovzhodu do reke Idrije na severozahodu. Zaključujeta ga stara očaka, hrib Sabotin na vzhodu in Korada na severu. V prijetni mediteranski klimi si je približno 5.000 prebivalcev uredilo domačije. Značilnost briške pokrajine so vasice, strnjene okoli cerkvice na vrhu grička. Odlične razmere in delavne roke domačinov pridelajo nešteto sočnih plodov češenj, breskev, marelic, oljk, fig, kostanjev in ne nazadnje grozdja, ki ob svetem Martinu dozori v sladko rujno vino. Povzpeli se bomo na razgledni stolp v Gonjačah, ki ponuja veličasten pogled na briške valujoče griče, ugnezdene na pol poti med Alpami in Jadranom. Nadaljevali bomo do Dobrovega. Ogledali si bomo vinsko klet Dobrovo in degustirali njihova vina. Po želji še popoldanski vzpon na Sveto Goro, od koder je čudovit pogled na celotno Furlanijo. Povratek v hotel in večerja. Po želji se lahko po večerji odpravimo na v igralnico Perla, kjer preskusimo srečo na številnih igralnih avtomatih. Nočitev.

3. dan: SOLKAN - NOVA GORICA – SABOTIN – GORICA -  VIPAVA – MARIBOR
Po zajtrku se bomo z avtobusom odpravili na Sabotin. Ogledali si bomo kaverne in rove  iz časa 1. svetovne vojne in tamkajšnji muzej posvečen Soški fronti. Nadaljevali bomo na italijansko stran v Gorico. Ogled glavnih mestnih znamenitosti - cerkev sv. Ignacija, Rašelj, palača Lantieri. Po želji krajši vzpon na Goriški grad. Popoldan se vrnemo nazaj v Novo Gorico, kjer bo poskrbljeno za okusno kosilo. Nadaljujemo po Vipavski dolini. Ustavili se bomo v Vipavi, starem srednjeveškem mestecu. Sprehod do kraškega izvira reke Vipave. Nekaj prostega časa, zatem pa povratek nazaj proti domu, kamor bomo prispeli v  večernih urah.

CENA: 160 EUR  pri udeležbi 25 oseb ( + koriščenje voucherja v vrednosti 80 EUR)

ali celoten znesek v višini 240 EUR

CENA VKLJUČUJE:
prevoz s turističnim avtobusom (klima, hladilnik, tv, video

cestnine in parkirnine
2x polpenzionsko namestitev v hotelu Sabotin 3* (večerja in zajtrk) v dvoposteljnih sobah
vstopnino za jamo Vilenica, botanične vrtove Mirasasso, Kosovelovo hišo, grobnico Burbonov, samostansko knjižnico Kostanjevica, Rovov in muzeja na Sabotinu,
degustacijo vina v kleti Dobrovo v Brdih,
kosilo tretji dan potovanja,
ostale oglede zunanjosti po programu,
vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje in DDV.

MOŽNA DOPLAČILA:
    enoposteljna soba 40 EUR
    riziko odpovedi 4,45 % vrednosti aranžmaja


Odg. org POz.

Splošni pogoji so sestavni del programa.
REZERVIRAJ