s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 3. december 2020 REZERVIRAJ

MADRID IN KASTILJA S POSEBNIM LETALOM - 5 DNI

Udobno.Posebno letalo iz Ljubljane. Raziskovanje španske prestolnice, možnosti dodatnih izletov: Toledo in El Escorial & Segovia, priporočamo obisk Muzeja Prado, Reina Sofia ali Thyssen-Bornemisza.

MADRID IN KASTILJA S POSEBNIM LETALOM  - 5 DNI

Udobno.Posebno letalo iz Ljubljane. Raziskovanje španske prestolnice, možnosti dodatnih izletov: Toledo in El Escorial & Segovia, priporočamo obisk Muzeja Prado, Reina Sofia ali Thyssen-Bornemisza.

Odhoda:  3.12.2020

         in dan kasneje

         4. 12.2020

Polet je predviden iz Ljubljanskega letališča!


PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN LJUBLJANA - MADRID nočitev
Zbor potnikov na letališču JP Ljubljana ali bližnjem letališču (za doplačilo možnost prevoza) in polet predvidoma v jutranjih urah v Madrid. Po pristanku bomo spoznali prestolnico Španije. Z ogledi bomo začeli na najdaljši mestni aveniji - Paseo de la Castelana, ki jo obdajajo številne visoke zgradbe, muzeji in stadion nogometnega kluba Real – Santiago Bernabeu. Pot nas bo vodila mimo najbolj znanega madridskega prizora - trg Cibeles z vodnjakom Kibele, mimo mestnih vrat Alcala in arene za bikoborbe - Las Ventas, do Plaza de España - trga s kipom Don Kihota in Sanča Panse, čez glavno poslovno ulico Gran Via in mimo mestnega parka Retiro. Po ogledih nastanitev.

2. DAN MADRID-(TOLEDO)-MADRID zajtrk, nočitev
Prost dan v Madridu za samostojno raziskovanje španske prestolnice. Ob doplačilu predlagamo izlet v Toledo, glavno mesto pokrajine Castilla - La Mancha, ki je znano po odlično ohranjenem srednjeveškem jedru. Po slikovitih in skrivnostnih uličicah se bomo sprehodili do ene najlepših gotskih stolnic v Španiji, si ogledali njeno zakladnico in glavni oltar. Santo Tome je cerkvica, v kateri si bomo ogledali El Grecovo delo »Pogreb grofa iz Orgaza«. Vredni ogleda sta prav tako tamkajšnja sinagoga in cerkev sv. Marije Snežne. Povratek v Madrid. Po želji in za doplačilo priporočamo ogled tradicionalne predstave flamenca.

3. DAN MADRID-(SEGOVIA IN EL ESCORIAL)-MADRID zajtrk, nočitev
Prost dan za samostojno raziskovanje španske prestolnice. Po želji priporočamo izlet v pokrajino Kastilja in Leon. Obiskali bomo simpatično kastiljsko mestece Segovio, znano predvsem po odlično ohranjenem rimskem akveduktu, vpetem v staro mestno jedro. Segovia se ponaša tudi s čudovitim Alcázarjem, ugnezdenim na robu pečine na koncu mesta. Po ogledu vožnja do veličastnega El Escoriala, kraljevega samostana, palače in grobnice iz 16. stoletja, ki se ponaša s številnimi presežki. Ogromna zgradba je zgrajena v granitnem pogorju Sierra de Guadarrama. V samostanu so pokopani španski kralji. Povratek v Madrid.

4. DAN MADRID zajtrk, nočitev
Dopoldne bomo namenili sprehodu po parku Retiro, zatočišču mnogih Madridčanov in uživanju ob pogledu na umetno jezerce, številne kipe in kipce ter po lepo urejenih zelenicah in sprehajalnih poteh. V parku je zanimiva tudi palača Palacio de Cristal. Uživanje ob kavici in tapasih ali sladici, ki vas mamljivo opozarjajo nase izza lično urejenih vitrin barov. Raziskovanje mesta za ta dan seveda ni zaključeno, potep nadaljujemo po eni najbolj poznanih in pomembnih ulic mesta, Gran Via. Pravijo ji tudi madridski Brodway, saj si v številnih gledališčih lahko ogledamo svetovno znane predstave in muzikale. Gran Via, ki je bila zgrajena v začetku 20. stoletja na kar nas opozarja tudi arhitektura. Možnost sprehoda tudi po živahni soseski Chueca, ki ji pravijo madridski Soho. Popoldne prosti čas in možnost, da obiščemo Muzej sodobne umetnosti Reina Sofia ali Muzej Thyssen-Bornemisza. Največja umetniška dela 20 stoletja so zbrana prav v Centru umetnosti Reina Sofia, kjer se od leta 1992 nahaja tudi Picassojeva Guernica. Seveda pa se lahko le predamo vzdušju na vedno živahnih madridskih ulicah in uživamo.

5. DAN MADRID - LJUBLJANA zajtrk
Dopoldne bomo obiskali znameniti bolšji sejem El Rastro. V predelu La Latina, eni najstarejših madridskih četrti vsako nedeljo organizirajo tradicionalni bolšji sejem. Ulice so polne stojnic, na katerih prodajajo oblačila, nakit, starine, preproge... in četudi ne boste ničesar našli, je sprehod med stojnicami izredno zanimiv. Sledi ogled starega mestnega jedra peš in z metrojem (doplačilo za javni prevoz). Obiskali bomo Kraljevo palačo (doplačilo), ki je zgrajena v neo klasicističnem slogu z 2800 sobami in jo danes uporabljajo za državne sprejeme. Ustavili se bomo na največjem in najlepšem renesančnem trga s številnimi kavarnami, tapas bari in restavracijami - Plaza Mayor, ki ga obkrožajo znamenite arkade. Popoldne predlagamo obisk muzeja Prado, ki predstavlja eno največjih znamenitosti španske prestolnice. Tu je shranjenih več kot 7.000 slik, med njimi je največ Goyevih, Rubensovih, Velazquezovih, Brueglovih, Tizianovih in El Grecovih. Popoldne vožnja na letališče ter predvidoma v popoldanskih urah polet v Ljubljano ali bližnje letališče.

CENA:OD 499 € / PRI NAJMANJ 45 POTNIKIH

Cena vključuje

letalski prevoz po programu,
letališke in varnostne pristojbine,
štiri nočitve z zajtrki v hotelu 3*,
avtobusne prevoze po programu,
zunanje oglede po programu,
spremstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila

MOŽNO DOPLAČILO ZA MANJŠO SKUPINO na osebo:

na posameznem avtobusu med 25 in 34 potniki 50 €
na posameznem avtobusu med 35 in 44 potnikov 30 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti:

predstava flamenka 39 €,
javni prevoz po Madridu (skupaj pribl. 15 €),
ostale vstopnine po želji 10-15 € na ogled.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:

enoposteljna soba 119 €,
izlet v Toledo 49 €,
izlet v El Escorial in Segovio 59 € (z vključenimi vstopninami v katedralo in cerkvico Santo Tome v Toledu ter palačo El Escori-l),
vstopnina v Kraljevo palačo: 16 €

POPUSTI ob prijavi:
otrok od 2 – 12 let na dodatnem ležišču – 10 % (popust se obračuna ob prijavi 2 odraslih oseb in otroka)


Splošni pogoji so sestavni del programa

odg.org. Pal


REZERVIRAJ