s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 25. marec 2021 REZERVIRAJ

KRAS, GORIŠKA BRDA IN BRKINI... S KOLESOM

SPOMLADANSKO KOLESARJENJE… Kras,Goriška Brda in Brkini. Obilica razgledov, izjemno razgibano kolesarjenje in kulinarični užitki. Zagoni z nami!


PO KRASU, GORIŠKIH BRDIH IN ZELENIH BRKINIH

Kras, Goriška Brda in Brkini. Odlični kolesarski cilji,
obilica fantastičnih razgledov, izjemno razgibano kolesarjenje in ne pozabite...
kulinarični užitki zahoda Slovenije.

Pokrajina, kjer so doma odlična vina, najboljši pršut in mnoge kraške slastne domače jedi. Na treh kolesarskih etapah, bomo spoznali dolino reke Vipave, vijugali skozi vasi in med vinogradi Goriških Brd. Podali se bomo v zeleni svet Brkinov, ki se bohotijo med Nanosom na severu in Čičarijo na jugu. Obiskali Lipico in med potepanji okusili še kako lokalno dobroto.

Kolesarjenje za vaše zdravje in užitek.

3 DNI – KOLESARSKI VIKEND - SKUPINSKA VOŽNJA

Oprema: cestno kolo, treking
kolo ali fitnes kolo s prestavami, čelada, komplet za popravilo kolesa in krpanje, mini tlačilka, osebna oprema za primer dežja.

Težavnost: Gre za razgibane trase, ki so sicer vse na
asfaltni podlagi, vendar zahtevajo dobro fizično pripravljenost. Primerno za cestno kolo, treking kolo ali fitnes(cestno-z ravnim krmilom)

LASTEN PREVOZ do HOTELA


TERMIN: 25.3. 2021

PROGRAM KOLESARSKEGA VIKENDA:

1.DAN:INDIVIDUALNI PRIHOD V BRANIK IN " VELIKA KRAŠKA UVERTURA"

Individualni prihod gostov v Vipavsko dolino in pod severna pobočja Kraške planote v Branik. Nastanitev, kratek sestanek z vodjo kolesarjenja, nato pa že prva popoldanska vožnja. Uberemo jo najprej na Kraško planoto, po stranskih cestah bomo kolesarili proti prelepemu Štanjelu, nato pa nas čaka veliki krog skozi razgibano pokrajino in skozi številne zaselke (Komen, Pliskovica, Tomaj, Dutovlje....) na poti bomo seveda napravili krajše postanke, za osvežitev, morda si privoščimo tudi kak kozarec domačega Terana. Povratek v Vipavsko dolino v poznih popoldanskih urah in prosto do individualne večerje v prijetnem gostišču. Prenočevanje.

TRASA DNEVA: ca 78 km in 800 višinskih metrov v vzponih

2. DAN: OB VIPAVI V VINSKE GRIČE GORIŠKIH BRD
Zajtrk. Po zajtrku nas čaka odlična tura po prekrasni dolini reke Vipave v smeri Jadranskega morja. PO njenem robu, pod Krasom se bomo popeljali proti Šempetru, nato pa skozi Novo Gorico v dolino reke Soče. Tam, kar nedaleč od mesta, pa se vzpnemo visoko v čudovite vinske griče Goriških Brd. Napravili bomo krog, skozi imenitne kamnite vasi in si privoščili kak postanek za pokušino tamkajšnjih vin in kak prigrizek. Sledi povratek po spodnjem, južnem delu Brd, v Novo Gorico in nadaljevanje kolesarjenja proti izhodišču - Branik. Zahtevnejša etapa, ki pa bo vas gotovo očarala. Individualna večerja in čas za počitek. Prenočevanje.

TRASA DNEVA: ca. 91 km in 1.280 višinskih metrov v vzponih

3. DAN: OD SEŽANE OKOLI BRKINOV – SVET MED ŠKOCJANOM IN VELIKIM SLAVNIKOM.
Zajtrk. Po zajtrku se poslovimo od gostiteljev in se podamo še na »nedeljsko rundo«. Z lastnimi vozili se v koloni zapeljemo proti Štanjelu, nato pa nadaljujemo preko planote v smeri Sežane. Danes bo to naša izhodiščna točka. Priprava koles in opreme, nato pa štartamo. Sledi rahel vzpon proti Divači. Od tod pa v smeri vzhoda, mimo Škocjana in po obronkih Brkinov....Prečili jih bomo po lokalnih cestah, nabrali nekaj vzponov in prispeli v dolino in na cesto, ki povezuje Trst in Reko. Nadaljujemo pot proti zalednim vasem, skozi Rodik, pa v Divačo in proti prekrasni  Lipici - z obveznim postankom za ogled belih konjev. Popoldne sledi slovo v Sežani in individualni odhod gostov.

TRASA DNEVA: ca. 86 km in 950 višinskih metrov v vzponih.

Cena:

119 € / ob končni prijavi min. 10 oseb

129 € / ob končni prijavi min. 8 oseb


Cena vključuje:
nastanitev v dvoposteljni ali triposteljni sobi /twc) v odličnem gostišču*** pod Krasom na osnovi dveh nočitev z zajtrkom, turistično takso, stroške organizacije potovanja, 3 vodene kolesarske ture po programu, (petek, sobota, nedelja), osnovno nezgodno zavarovanje, malo pozornost za kolesarje s strani organizatorja, stroške  ekipe, DDV.

Cena ne vključuje:
pijače in večerij, doplačilo za enoposteljno sobo 48 €

Odg org. Mediat.

Splošni pogoji
so sestavni del programa in so na spletni strani: www.vecertours.si


Cena ne vključuje:
pijače in obrokov, ki so v lastni režiji/plačilo. Na voljo bo bogat izbor jedi v gostišču, ki že pregovorno slovi po dobri kulinariki!

Riziko odpovedi potovanja: 5 % od vrednosti paketa

Potnike naprošamo, zaradi zagotovitve kapacitet, za oddajo prijave na kolesarjenje najkasneje 20 dni pred odhodom

REZERVIRAJ