s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  ponedeljek, 12. oktober 2020 REZERVIRAJ

ISTANBUL IN SOFIJA - POTEP PO TURČIJI IN BOLGARIJI

Šestdnevno potepanje do Turčije in prelepega mesta na Bosporju – Istanbula. Doživeli bomo še prestolnico Bolgarije, Sofijo, se podali na obisk Plovdiva in Rile. Doživetje za popotnike sladokusce.

ISTANBUL IN SOFIJA  - POTEP PO TURČIJI IN BOLGARIJI

Šestdnevno potepanje do Turčije in prelepega mesta na Bosporju – Istanbul. Doživeli bomo še prestolnico Bolgarije, Sofijo, se podali na obisk Plovdiva in Rile.  Doživetje za popotnike sladokusce.


TERMIN:  12.10.2020

KAJ BOMO OBISKALI?
Sofija – iz grdega račka v laboda
Sofija prijetno preseneti vsakega obiskovalca. Iz nekdanjega ''balkanskega'' mesta se vztrajno spreminja v sodobno evropsko mesto, polno modernih zgradb, hkrati pa ohranja svoje kulturno izročilo.

Doživetje istanbulske tržnice
Besedi barantanje in trgovanje sta verjetno bili izmišljeni v Istanbulu. Nikjer se ne da tako simpatično barantati in nikjer drugje niso trgovanja izpilili tako podrobno kot v Istanbulu.

Neverjetna zapuščina
Dvorec Topkapi je bil center vladanja nekdanjega turškega imperija, Hagia Sophia pa prelepa krščanska bazilika, spremenjena v mošejo, danes muzej.PROGRAM POTOVANJA :

1.dan: SLOVENIJA–HRVAŠKA–SRBIJA večerja, nočitev
V zgodnjih jutranjih urah se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpravili v smeri Hrvaške in proti Srbiji. Potovanje bomo nadaljevali mimo Beograda vse do Niša. Na poti si bomo ogledali samostan Ravanica. V poznih popoldanskih urah bomo prispeli do kraja nastanitve. Namestitev v hotelu, večerja, nočitev.

2. dan: SOFIJA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku bomo nadaljevali pot proti Bolgariji do Sofije. Po prihodu se bomo podali na ogled znamenitosti bolgarske prestolnice: katedrala Aleksander Nevski, rotunda sv. Jurija, cerkev sv. Nedelje, spomenik Vasilija Levskega, univerza ... Zapeljali se bomo do vznožja gore Vitosha na jugozahodnem delu mesta, kjer si bomo ogledali cerkev v Bojani ter se popeljali mimo največjega kongresnega centra na Balkanu. Sledila bo vožnja do hotela, nastanitev in večerja. Nočitev v hotelu.

3. dan: PLOVDIV–ISTANBUL zajtrk, nočitev
Prva postaja bo mesto Plovdiv, kjer bomo naredili krajši ogled mestnih znamenitosti in izkoristili prosti čas za osvežitev. Vožnja se bo nadaljevala mimo Svilengrada v Turčijo. Od meje do Istanbula ni tako daleč. Največje turško mesto, ki leži na dveh celinah, nam bo ponudilo mestne znamenitosti: dvorec Topkapi, muzej Hagie Sophie, Modra mošeja ... Vožnja do hotela, nastanitev, nočitev.

4. dan: ISTANBUL zajtrk, nočitev
Ves dan bomo namenili Istanbulu. Ogledali si bomo Hipodrom, baziliko Cisterna z neverjetno arhitekturo, sprehodili se bomo po največjem pokritem bazarju – Kapali čaršiji, kjer več kot 4000 trgovinic vabi s svojo ponudbo zlatih, srebrnih, bakrenih predmetov, nakita, keramike ... Lahko se boste preizkusili v barantanju ali pa ob kavi oz. čaju spoznavali turški način življenja. Popoldanske ure boste lahko za doplačilo preživeli na križarjenju po Bosporju, morski ožini med Evropo in Azijo, mimo trdnjave Rumeli Hisar in mimo palač Dolmabahče in Beylebeyi, pod bosporskima mostovoma ... oz. se individualno sprehodili po mestnem jedru. Nočitev v hotelu. Možnost fakultativnega večera.

5. dan: ISTANBUL zajtrk, nočitev
Odkrivanje posebnosti in zanimivosti mesta Istanbul nam bo zapolnilo ves dan. Popoldanske ure bomo izkoristili za sprehod po tržnici in po zahodnem delu Istanbula. Nočitev v hotelu.

6. dan: ISTANBUL–RILA–SOFIJA zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo poslovili od Istanbula in se odpravili v smeri Sofije. Ustavili se bomo na višini 1174 m, kjer si bomo ogledali samostan Rila, zgrajen že v 10. stol., ki je med vsemi samostani v Bolgariji najpomembnejši. V 18. in 19. stol. je bil središče bolgarskega narodnega prebujenja. Ogledali si bomo ohranjeno trinadstropno samostansko poslopje, glavno cerkev s prelepim ikonostasom in zakladnico, srednjeveški obrambni stolp in druge znamenitosti. Po ogledu bo sledila vožnja do Sofije. Nekaj časa si bomo vzeli za nakupe, osvežitev, samostojne oglede. Vožnja do hotela. Namestitev, večerja, nočitev.

7. dan: SOFIJA–SLOVENIJA zajtrk
Po zgodnjem zajtrku se bomo poslovili od Bolgarije in z vožnjo nadaljevali proti Srbiji, Hrvaški in naprej do Slovenije. Prihod je predviden v poznejših večernih urah.

Cena vključuje:
prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***/****, 3 x polpenzion,3 x nočitev z zajtrkom, vodenje lokalnega turškega vodnika z vključenimi vstopninami (Hagia Sofia, Modra mošeja,Topkapi palača), zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo potovanja.


Cena glede na število prijavljenih oseb:

455 € pri udeležbi 40 oseb
475 € pri udeležbi 32 oseb
495 € pri udeležbi 24 oseb

Najmanjše število potnikov: 24
Doplačila po želji: enoposteljna soba 120 €, dodatne vstopnine

Obvezno doplačilo:

turistična lokalna mestna pristojbina 12 €


Rezervacija sedežev
· v 1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
· v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja oziroma višja cena, odvisno od ponudnika. Če število potnikov po programu za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko. V primeru obračunane višje cene in doseganja števila potnikov za nižjo ceno, se potniku razlika vrne.

ODG.OR. Ica
Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja.

REZERVIRAJ