s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 13. junij 2020 REZERVIRAJ

TOSKANSKA PRAVLJICA IN POČITNICE KOT NAPOLEON

Nepozabne lepote Italije in počitnice kot Napoleon.

Opis potovanja
1. dan: SLOVENIJA–FIESOLE–MONTECATINI TERME večerja, nočitev
Zjutraj se bomo z udobnim turističnim avtobusom odpeljali v osrčje Toskane. Po najlepšo panoramo Firenc bomo skočili do samostana sv. Frančiška na hribu, kjer nas bo mestece Fiesole nagradilo še s pomniki Etruščanov in majhnim templjem, imenitno ohranjenim rimskim gledališčem in ostanki term, katedralo ter mestno hišo. Po želji bomo obiskali še muzej Bandini z majhno, a dragoceno zbirko toskanskega slikarstva iz 13. do 17. stol. Nato se bomo spustili v naš toskanski dom, ki je v nadvse imenitnem kraju – Montecatini Terme namreč sodijo med najbolj obiskane in elegantne italijanske toplice, odlične za kopanje in krasne sprehode.

2. dan: MONTEPULCIANO Z OKOLICO zajtrk, večerja, nočitev
Po hrustljavem toskanskem zajtrku bomo ves dan namenili vinorodni pokrajini Chianti, ki poleg slovečega vina ponuja najbolj značilno podobo toskanskega podeželja. Prešteli bomo izjemne freske benediktinskega samostana Monte Oliveto Maggiore, pri domačinu poskusili domače dobrote in dan končali na serpentinastem Corsu, ki nas bo popeljal na Montepulciano, eno najvišje ležečih toskanskih mest. Nazaj v terme, kjer bo še čas za kopanje.

3. dan: VINCI–SAN GIMIGNANO zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku se bomo spet podali med toskanske griče. Ker se je v vasici Vinci rodil da Vinci, so mu postavili Museo Leonardiano di Vinci. Prebrskali bomo odlično zbirko strojev in modelov, ki jih spremljajo genijeve skice in opombe, nato pa jo bomo mahnili med mogočne stolpe San Gimignana, ki slovi po dobri kavi in najboljšem sladoledu v Toskani. Po sprehodu med mestnimi znamenitostmi se bomo, verjetno malo pametnejši, vrnili v terme.

4. dan: OTOK ELBA zajtrk, večerja, nočitev
Za nekaj dni se bomo poslovili od term in se podali z ladjo na Elbo. Izkrcali se bomo v Portoferraiu in začeli potep po otoku, ki slovi po svoji bujni mediteranski vegetaciji. Elba je tudi Napoleonov otok, zato bomo obiskali njegovo vilo. Po krožni vožnji se bomo ustavili tudi v tipični vinarni, muzeju mineralov in se sprehodili po čudoviti peščeni plaži. Zvečer se bomo nastanili v hotelu Casa Rosa – Biodola in povečerjali.

5. in 6. dan: počitnikovanje zajtrk, večerja, nočitev
Plaža, sprehodi, knjige, brezdelje in klasično razvajanje samega sebe.

7. dan: OTOK ELBA–COLLODI–LUCCA– MONTECATINI TERME zajtrk, večerja, nočitev
Med zajtrkom preblisk – Ostržek je iz Toskane! Pravzaprav je njegov oče Carlo Collodi preživel otroštvo v mestecu Collodi in ime mesta prevzel kot svoj psevdonim. Zato bomo Elbo zapustili elegantneje kot Napoleon in se odpravili na celino. Ustavili se bomo v renesančno-baročnem parku Ville Garzoni, ki daje mestu Collodi elegantno podobo. Naslednji postanek bo v Lucci. Mesto za obzidjem, prijeten sprehod nas bo pripravil za sladkanje z lokalno slaščico »buccelatto«. Ob koncu dneva bomo znova obiskali našo postojanko, Montecatini Terme.

8. dan: FIRENCE–SLOVENIJA zajtrk
Celodnevni izlet v Firence, zibelko renesanse ob reki Arno. Med mostovi nas bo najbolj zanimal Ponte Vecchio z zlatarnami iz leta 1593, na Stolničnem trgu pa 85-metrski zvonik, krstilnica in katedrala z ikonično kupolo. Skupaj bomo obiskali še grobnico rodbine Medici in Gosposki trg s Palazzo Vecchio, nato pa se potepali vsak po svoje – Firence so najboljša priložnost za šoping na tem potovanju. Po ogledih in prostem času se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah

Odhodi: 13.06.2020, 04.07.2020, 29.08.2020, 12.09.2020 

Cena:
pri udeležbi 40 oseb 555 € 
pri udeležbi 32 oseb 595 €
pri udeležbi 24 oseb 640 € 

Cena vključuje:prevoz z udobnim turističnim avtobusom poprogramu, namestitev v dvoposteljnih sobah hotela*** v Montecatini Terme, 4 x polpenzion in 3 x polpenzion na otoku Elba – hotel Casa Rosa ***, oglede po programu (Fiesole, Monte Oliveto Maggiore, Montepulciano, Vinci, San Gimignano, Collodi, Lucca, Firence in otok Elba) degustacijo vina s prigrizkom, vodenje in organizacijo potovanja.

Odhodi: Maribor, Celje, Ljubljana

Cenejša potovanja
•-50 € na rezervacijo dveh oseb do 31.3.

Rezervacija sedežev
•1. oz. 2. vrsti: +10 € na osebo
•v zadnji vrsti: -10 € na osebo

Dodatne informacije
•najmanjše število potnikov: 24
•doplačilo za enoposteljno sobo: 175 €
•popust: 10 % do 12 let v sobi z dvema odraslima
• vstopnine: niso vključene in se jih plačuje ob ogledih (po želji)
•obvezno doplačilo: turistična lokalna mestna pristojbina 29 €

Splošni pogoji org. potovanja so sestavni del programa. 
OOICA

REZERVIRAJ