s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 8. avgust 2020 REZERVIRAJ

ZAKLADI DALMACIJE (LUKSUZNA BARKA) - M/V Aurora premium

Križarjenje po Jadranskih otokih. Odlična kombinacija počitnic, križarjenja. Za zahtevne potnike, ki si želijo več intimnosti in manj gneče in osebni pristop. Dalmacijo boste doživeli na najlepši način.


Odlična kombinacija počitnic, križarjenja.

Za zahtevne potnike, ki si želijo več intimnosti in manj gneče in osebni pristop. Dalmacijo boste doživeli na najlepši način.


Odhodi: 8.8. in 15.8.2020


Program križarjenja:

1. dan: SPLIT (dobrodošlica)
Prijava možna od 14.00 ure dalje. V primeru jutranjega prihoda, lahko oddate prtljago in se odločite za samostojni obisk zgodovinskega mesta Split. Ob 19.30 uri vas pozdravijo s pijačo dobrodošlice. Za tiste goste, ki prispejo v poznih večernih urah bo na voljo hladen prigrizek (izbor sirov in narezkov). Nočitev.

2. dan: SPLIT – KORČULA (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Zgodaj zjutraj boste križarili proti otoku Korčula. Otok je bogat z vinogradi, oljčnimi nasadi, poln majhnih vasic s številnimi zalivi. Po postanku bo čas za kopanje v enem izmed mirnih zalivov, ki so kot nalašč za uživanje v čudovitem vzdušju neokrnjene narave, bujne vegetacije in kristalno čistega morja. Kosilo na krovu. Popoldan prihod na Korčulo. Mali ‘’srednjeveški Dubrovnik’’, rojstni kraj Marca Pola, ima starodavno vzdušje, kjer boste uživali ob zanimivem ogledu in sprehodu po vijugastih ulicah (možnost, da se pridružite vodenemu ogledu mesta). Po ogledu si privoščite čas za kozarec lokalnega vina, skodelico kave ali pa zaplavate v morju. Nočitev.

3. dan: KORČULA – ELAFITSKI OTOKI - DUBROVNIK (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Zgodaj zjutraj odhod in plovba proti Elafitskim otokom, kjer boste imeli veliko časa za uživanje na morju. Pot nadaljujemo proti Dubrovniku, čas za kosilo. Medtem
ko plujete ob obzidju starega mesta, s čudovitim razgledom, lahko izkoristite čas tudi za čudovite fotografije. Sledi izkrcanje in voden ogled zgodovinskega središča. Prosto za da odkrivanje vseh lepot tega očarljivega kraja. Nočitev v Dubrovniku.

4. dan: DUBROVNIK – MLJET (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku plovba do Mljeta, enega najlepših in najbolj zelenih jadranskih otokov, ki je znan po svojih dveh slanih jezerih, Veliko in Malo jezero. Samostan sv. Marije, ki se nahaja na otočku Velikega jezera, je največja in najbolj obiskana znamenitost narodnega parka. Kosilo na ladji. Na vodenem ogledu boste izvedeli zakaj je bil Mljet za grškega junaka Ulyssesa najljubši počitniški kotiček. Zvečer kapitanova večerja na krovu. Nočitev.

5. dan: MLJET – HVAR (zajtrk, kosilo)
Zajtrk. Zgodaj zjutraj plovba proti Hvaru, otoku, ki ima največ sončnih dni v Evropi. Verjetno niste vedeli, da je bilo prvo gledališče v Evropi prav na Hvaru, torej še starejše od Shakespearovega gledališča v Angliji. Kar priča o res bogati zgodovinski dediščini otoka. Prosto za samostojno raziskovanje mesta ali pa se pridružite vodenemu ogledu Hvara in spoznate zakaj je mesto tako neverjetno. Za avanturiste pa lahko z jeep safarijem odkrijete priljubljene turistične kraje, čez aromatične griče rožmarinov in sivk, skozi različne hribovite vasi na otoku. Nočitev.

6. dan: HVAR – STARI GRAD (zajtrk, kosilo)
Po zajtrku odplujemo proti Starem Gradu, zgodovinskemu dragulju otoka Hvar, ustanovljenem 384 p.n.š., in ki velja za enega najstarejših mest v regiji. Mesto leži v zaščitenem zalivu na severozahodnem delu otoka Hvar, bogato s kulturno in zgodovinsko dediščino. Po kosilu na krovu prosto za samostojno raziskovanje mesta. V neposredni bližini se lahko odpravite do lokalnega vinarja nedaleč od starega mesta ali pa se prepustite okusni kulinariki v eni izmed restavracij (konob), kjer ob kozarcu dobrega lokalnega vina opazujete sončni zahod. Vrnitev na ladjo in nočitev v Starem Gradu.

7. dan: STARI GRAD – BOL – SPLIT (zajtrk, kosilo)
Zgodaj zjutraj nadaljevanje križarjenja proti Braču, kjer je predviden postanek na plaži Zlatni Rat. Plaža Zlatni Rat je dolga prodnata plaža blizu Bola, ki se skoraj navpično zajeda v morje in zaradi vpliva vetrov spreminja svojo obliko in položaj, kakor da je iz tekočega zlata. V primeru slabega vremena, sledi postanek v Milni. Zadnji dan boste lahko uživali v specialitetah na ladji, medtem ko plujete do zadnjega pristanišča, Splita. Po prihodu možnost vodenega ogleda mesta Split, ki je pod zaščito Unesca. Sprehod po ulicah vam bo odkril zgodovino tega edinstvenega mesta, ki ga je ustanovil rimski cesar Dioklecijan. Nočitev v Splitu.

8. dan: SPLIT (zajtrk)
Po zajtrku sledi izkrcanje ter slovo od posadke in vaših novih prijateljev.


CENA:  OD 990 € + PRISTANIŠKE TAKSE 70 € 

(KABINA PREMIUM POD PALUBO)
          

CENA VKLJUČUJE:

- nastanitev v dvoposteljni kabini s kopalnico na ladji Aurora
- pijačo dobrodošlic ob prvem dnevu zvečer
- obroke na ladji glede na program
- na voljo voda iz avtomata (galon) skozi dan
- 1x kapitanova večerja na ladji
- Dnevno sveže sadje
- Angleško govoreči vodja poti
- Vodeni ogledi po programu (Korčula, Dubrovnik, Mljet in Split)
- Avtobusni transfer v eno smer iz luke v Dubrovniku do starega mesta pri vodenem ogledu
- Vstopnino v narodni park Mljet
- Brezplačen internet


Vstopno mesto: SPLIT, pristanišče, po 14.00 uri.

Splošni pogoji so sestavni del programa
odg.orPal.


REZERVIRAJ