s1
s2
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 19. junij 2020 REZERVIRAJ

KOLESARSKE POČITNICE NA SARDINIJI

Privoščite si kombinacijo poletnega oddiha in odkrivanja lepot Sardinije s cestnim kolesom. Odlična počitniška destinacija, prekrasne plaže, kristalno čisto morje.

KOLESARSKE POČITNICE NA SARDINIJI  
Doživetje otoka Sardinije s cestnim kolesom.  Odlična počitniška destinacija, prekrasne plaže, kristalno čisto morje. Letos se podajamo tja tudi s cestnimi kolesi. Aktivno, atraktivno.


TERMIN: 19.6. - 28.6.2020 

Letos vam ponujamo možnost, da se nam na počitnicah na Sardiniji pridružite tudi na posebnih kolesarskih izletih. Pripravili smo nabor tur, na katerih bomo kolesarili v skupini. Nekatere izmed njih so krožne, tako se bomo iz našega letoviškega centra podali s kolesi na raziskovanje bližnje in daljne okolice, nekatere pa so napravljene tako, da se bomo iz kolesarjenja vračali v turistično naselje z avtobusom in kolesa peljali s kombijem .

KOLO: Cestno kolo s primernim prestavnim razmerjem za dolge, tudi strme vzpone. Lahko tudi fitnes kolo s primernimi cestnimi prestavami. 

VARNOST: Kolesarili bomo po običajnih cestah, različnih kategorij in izpostavljenosti prometu. Nekatere so obremenjene bolj, nekatere pa izjemno samotne, mirne, vendar vseeno velja pozornost na motorna vozila. Kvaliteta asfalte podlage je lahko ponekod slabše kvalitete, na poti so predvsem v goratih predelih tudi odseki z valečim se kamenjem, morda tudi kak tunel...

ZA KOGA JE PRIMERNO, KAKO BOMO KOLESARILI: Gre za zahtevnejše kolesarjenje, kjer bomo na petih izletih premagali kar nekaj višinskih metrov.  Celotna trasa izletov je kar razgibana. Kolesarimo v skupinah po 5 kolesarjev, ki vozijo na vidni medsebojni razdalji - z razmakom. Na vrhu klancev ali prvem primernem mestu  počakamo počasnejše in napravimo počitek za vso skupino. Z nami bo spremljevalno vozilo (tovorni kombi s 3 sedeži!), ki bo sledilo kolesarjem. Po potrebi lahko vstopite vanj med samim kolesarjenjem in nadaljujete vožnjo v vozilu do konca etape.  Hitrost prilagajmo najšibkejšim, prehitevanje vodje poti ni zaželjeno.


PROGRAM:
1. DAN: Odhod avtobusa v opoldanskih urah in vožnja proti Italiji mimo Benetk, Firenc do pristaniškega mesta Livorno (559 km), kjer se bomo vkrcali na trajekt in sledi nočna vožnja na Sardinijo.

2. DAN: Pristanek trajekta ob 07.00 uri zjutraj na prelepem otoku. Vožnja do Golfa Aranci in postanek za ogled in nakup tradicionalnega kruha in peciva. Sprehod po Rivi. Nadaljevanje vožnje po Costa Smeraldi, ogled Porto Cervo (najdražje mesto na Sardiniji) in prosto za jutranjo kavo. Sledi vožnja do Baia Sardinija, kjer si bomo ogledali mogočno trdnjavo na Phi beach, ki je sedaj ena izmed najelitnejših diskotek na otoku. Nadaljevanje vožnje do hotela. Večerja in nočitev.

3. DAN: Zajtrk. Po zajtrku krajša uvodna tura Caniggione – Palau – Arzachena. Naša krajša uvodna tura, kjer se bomo malo spoznali s cestami, prometom, okolico našega turističnega cilja. Tura je krožna, tako se iz našega turističnega naselja popeljemo nekoliko na sever, mimo Capo D Orso, nato pa krožno zavijamo proti jugu, mimo Arzachene, Cannigiona in turo zaključimo iz smeri juga. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

DOLŽINA TURE: cca 57 KM, 620 višinskih metrov

4. DAN: Zajtrk. Po zajtrku enosmerna tura, ki nas popelje najprej nekoliko na jug v Arzacheno, nato pa nadaljujemo v smeri mesta Castelsardo, na severni obali Sardinije. V mestu bomo imeli nekaj prostega časa za ogled najlepšega srednjeveškega mesta, nato pa se z avtobusom v popoldanskih urah podamo na pot proti našemu letovišču. Tura je srednje zahtevna. Večerja in nočitev.

DOLŽINA TURE: 97 km in okoli 1350 metrov v vzponih

5. DAN: Zajtrk. Po zajtrku celodnevna tura, ki bo kar zahtevna. Napravili bomo krog, najprej skozi notranjost do obale pri Golfo D Aranci, pa skozi Porto Rotondo, na sever v mestece Porto Cervo, ki slovi kot mondeno letovišče. Od tam nadaljujemo bolj ali manj ob obalah, proti Cannigionu in se vrnemo v naše letoviško naselje. Večerja in nočitev.

DOLŽINA TURE : 109 km, 1180 višinskih metrov v vzponu.


6.DAN: Zajtrk. Po zajtrku si bomo privoščili krajšo turo, po cesti se odpeljemo v smeri juga, nato v notranjost proti goram in zaključimo naše potepanje na obali in jezu akumulacijskega jezera Lago Di Liscia. Nekaj prostega časa, nato pa se po isti cesti vračamo v Cannigione in naše naselje, kjer bo preostanek dne prosto za kopanje.

DOLŽINA TURE:  65 km in 790 višinskih metrov vzponov

7. DAN: Zajtrk. Po zajtrku »kraljevska etapa«, tista najdaljša. Zgodaj zjutraj se bomo podali najprej iz našega turističnega naselja na sever, prispeli na severno obalo in nadaljevali našo pot proti Castelsardu, nato pa vse do mesteca Porto Torres. Tukaj zavijemo proti jugu in prispemo v mesto Alghero. Na obali nas bo čakal avtobus. Sledi vožnja proti našemu hotelu, kamor prispemo v večernih urah.
DOLŽINA TURE: 160 km, 1460 višinskih metrov

8. DAN: Vodena vadba 1001 gib ob 7.30 uri. Po zajtrku (ob doplačilu) možnost ogleda Cala Gonone in vožnja z ladjico do Grotta del Bue Marino, kjer si bomo ogledali sobano sveč, sobano ogledal, sobano orgel in sobano tjulnjev. Po ogledu bomo pot nadaljevali do plaže Cala Luna. Prosto za kopanje v kristalno čistem morju. Vrnitev v Cala Gonone in odhod proti hotelu. Večerja in nočitev.

9. DAN: Telovadba ob 7.30 uri. Zajtrk. Po zajtrku prosto. V popoldanskih urah odhod proti Olbi-i in vkrcanje na trajekt ter nočna plovba proti Livornu.

10. DAN: V jutranjih urah nadaljevanje vožnje iz Livorna proti Pisi, ki je eno najlepših in najpomembnejših toskanskih mest. Daljši postanek bo namenjen ogledu prelepega romanskega mesta, z znamenitimi spomeniki na Piazza del Duomo, ki ga imenujejo tudi TRG ČUDES s poševnim stolpom. Predviden prihod v Ljubljano, v poznih večernih urah.

CENA: 780,00 EUR pri prijavi 15 potnikov in več

CENA VKLJUČUJE:  welcome drink, povratni avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom na relaciji Ljubljana–Livorno– Olbia–Cannigione–Olbia–Livorno–Pisa–Ljubljana, povratni prevoz s trajektom na relaciji Livorno, Olbia, Livorno, 7-dnevno nastanitev v hotelu DEL BORGO ***, 7-dnevni polpenzion v hotelu Del Borgo *** (samopostrežni zajtrk in strežena večerja, 3 hodi in 1/2 l vode), ogled Golfo Aranci, ogled Porto Cervo, ogled  Phi beach, ogled Piazza del Duomo, vodnik kolesar, spremljevalno vozilo, prevoz koles, cestnine, dnevnice šoferja, parkirnine, check fee, animacijo, organizacijo, spremljevalca ter DDV.

OBVEZNA DOPLAČILA: prijavnina 14,00 EUR, turistična taksa 3,50 EUR na osebo na dan, manj kot 40 potnikov in minimalno 30 potnikov + 20,00 EUR, odhod iz Maribora in Celja 15,00 EUR na osebo ( pri prijavi minimalno 25 oseb).

odg.org. 4ev.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

Prijave: Do zasedbe prostih mest.
 REZERVIRAJ