s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 12. julij 2020 REZERVIRAJ

KORZIKA - ORGANIZIRANE AKTIVNE POČITNICE

Korzika vabi s svojo neokrnjenostjo in ohranja sloves kot otok individualnega turizma. Tokrat vam ponujamo letovanje v neposredni bližini korziškega glavnega mesta Ajaccio.

KORZIKA - organizirane aktivne počitnice

AKTIVNE POČITNICE

Francija

12. julij | 8 dni (6 nočitev) |avtobus-ladja (trajekt)


KORZIKA
– otok lepote in izjemnih kontrastov: bogata in zaradi velike
razgibanosti otoka hitro spreminjajoča se vegetacija, visoke gore in gorske verige, ki delijo celino na dvoje, tipične hribovske vasice, kjer življenje še vedno teče počasneje kot drugod. Tu so številna obmorska  mesteca, ki kažejo mediteranski vpliv in izpričujejo kljubovalnost  otoških prebivalcev skozi zgodovino ... Čudovite plaže, ki jih otok premore preko 300 kilometrov in kjer tudi na vrhuncu sezone ni prave gneče. Otok je pravi raj za ljubitelje narave, planince, gorske kolesarje, potapljače ... Korzika vabi s svojo neokrnjenostjo in ohranja sloves kot otok individualnega turizma. Tokrat vam ponujamo letovanje v neposredni bližini korziškega glavnega mesta Ajaccio, ki je vedno
zanimivo za obiskovalce (Napoleonova rojstna hiša, več muzejev, tržnica, grad, pristanišče ...). Je tudi zelo dobro izhodišče za izlete do  večine najbolj znanih krajev na otoku. Za ljubitelje narave, pohodnike, planincev, je nedaleč proč kar nekaj možnosti ... Počitnikarji lahko torej izbirajo med lenarjenjem na plaži ali ob bazenu, pohodi po bližnjih hribih, raziskovanju otoškega glavnega mesta, kolesarjenjem, izleti z čolnom ali ladjo ob zahodni obali, organiziranimi avtobusnimi izleti po otoku...


PROGRAM:

1. dan:
Odhod avtobusa iz Maribora ob 20. uri. Pobiranje potnikov preko Slov. Bistrice, Celja, Ljubljane proti Fernetičem. Vožnja na relaciji Benetke– Bologna–Firence. Nočna vožnja.

2. dan: Jutranji prihod v LIVORNO, vkrcanje na trajekt in plovba proti BASTII na otoku KORZIKA. Izkrcanje, krajši ogled mesta in avtobusna vožnja proti notranjosti otoka. Na poti krajši postanek v nekdanji prestolnici – mestu CORTE, ki ga odlikuje slikovita citadela na hribu, v mestu pa najdemo tudi edino otoško univerzo. Nadaljujemo po hriboviti cesti skozi več vasic in mestec in se preko prelaza VIZZAVONA začnemo spuščati proti zahodni obali. Prihod v prestolnico AJACCIO in nastanitev v hotelu Sun Beach*** v okolici mesta v obalnem delu. Večerja in nočitev.

3. dan: Zajtrk in prosto dopoldne za kopanje, spoznavanje okolice. Krajši popoldanski izlet v center AJACCIA.Krožna vožnja in peš ogled glavnih znamenitosti: Napoleonov spomenik, trg general de Gaulla, trg Foch, Napoleonova rojstna hiša (notranji
ogled z doplačilom), citadela ... Nekaj prostega v središču mesta, nato vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku prost dan oz. po želji za pohodnike (manjše doplačilo za  prevoz do izhodišča) izlet v bližnje hribe (pribl. 3 do 4 ure peš po planinskih stezah, možnost spoznavanja korziške narave in hribovite okolice). Povratek v hotel, prosto. Večerja.

5. dan: Celodnevni izlet (doplačilo) v mesto SARTENE – najbolj korziško od vseh mest – in nato na skrajni jug do najlepšega mesta na otoku BONIFACIO; ali pa kopanje in lenarjenje v vašem počitniškem kraju. Kasnejši povratek v hotel in nočitev.

6. dan: Po zajtrku prosto za kopanje (za pohodnike se lahko spet organizira tudi kakšna planinska tura po okoliških hribih). Večerja in nočitev.

7. dan: Prost dan za kopanje (po želji možen jutranji obisk mestne tržnice) ali različne aktivnosti. V popoldanskih urah na željo izlet z ladjico do  znamenitih otokov SANGUINAIRES (Krvavi otoki). Večerja v hotelu.

8. dan: Po zajtrku se bomo odpravili nazaj preko hribov proti pristanišču BASTIA. Vkrcanje na trajekt. Plovba proti Italiji in popoldanski pristanek v LIVORNU. Še avtobusna vožnja nazaj proti domu na relaciji Firence–Bologna–Benetke. Prihod v Slovenijo v poznih nočnih urah.


HOTEL SUN BEACH***
leži blizu obale pribl. 3 km zahodno od centra mesta Ajaccio, dobrih 200 metrov od morja. Hotel ima 86 sob za goste, restavracijo, bar z razgledno teraso, TV salon, zunanji bazen. Vse sobe imajo kopalnico, klimo, tv, telefon, balkon. Ležalniki ob bazenu (v omejenem številu) so brezplačni. Brezplačna internetna povezava je na voljo v skupnih prostorih.

CENA: 649 EUR (!!trenutno s popustom: 584 EUR pri najmanj 45 potnikih)

      699 EUR pri najmanj 35 potnikih

 POPUST ZA ZGODNJE REZERVACIJE: - 10% ob rezervaciji do 31.3.2020

CENA VKLJUČUJE: 6 x polpenzion v hotelu Sun Beach*** (preprost samopostrežen zajtrk, strežena večerja) v obmorskem delu prestolnice Ajaccio v sobah 1/2 TWC, prevoz s trajektom na relaciji Livorno–Bastia–Livorno, vstopne in izstopne takse za Korziko, avtobusni prevoz s turističnim klimatiziranim
avtobusom, slovenskega spremljevalca, organizacijo.

 MOŽNA DOPLAČILA:

- za sobo 1/1 = 240 €,
- za celodnevni izlet po otoku (Sartene in Bonifacio) = pribl. 40 € (min. 20 udeležencev),
- za izlet z ladjico na znamenite »Krvave otoke« (Les Iles Sanguinaires) = od cca. 30 €,
- za pohodniške izlete v bližnje hribe (obračuna se strošek prevoza).


POPUSTI:
- otrok do 5 let (z 2 odraslima) = 70%,
- otrok do 12 let (z 2 odraslima) = 20%.


DOBRO JE VEDETI:
Korzika je prava destinacija za ljubitelje neokrnjene narave, kristalno čistega morja in mirnega dopusta brez večje gneče. Individualnost, ki  vam jo zagotavlja otok, je zato nekoliko dražja kot v masovnih turističnih destinacijah. Prepričajte se. Verjamemo, da se boste še  vračali.


Vozni redi trajektov v času objave programov še niso bili potrjeni, zato je možno tudi kakšno odstopanje v časovnici.

odg org Saj
SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa.

REZERVIRAJ