s1
s2
s3
s4
s5
s6
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  �četrtek, 18. junij 2020 REZERVIRAJ

Balkanska velika tura - s počitnicami na Halkidikiju!

Odlična kombinacija popotovanja po deželah Balkana, obiski v Srbiji, Makedoniji, Bolgariji in počitnice na Halkidikiju.

11-dnevna balkanska velika tura s počitnicami                   na Halkidikiju

( HRVAŠKA, SRBIJA, BOLGARIJA, GRČIJA, MAKEDONIJA)
​                                                                  Termin: 18.06.-28.06.2020

Na Halkidikiju smo nastanjeni v enem izmed najlepših hotelov PALLINI BEACH HOTEL****. 
Pallini Beach Hotel**** stoji na idilični lokaciji ob plaži in ponuja čudovit notranji bazen ter velik bazen s sladko vodo.
V sklopu hotela najdete številne možnosti za športne aktivnosti ter različne restavracije.Klimatizirane sobe vključujejo televizijo, hladilnik in sef. Nekatere nudijo udobno opremljen dnevni prostor, prav vse pa se ponašajo z balkonom ali teraso s pogledom na morje, bazen ali vrt.
V glavni restavraciji vam pripravijo bogat zajtrk in večerjo iz
samopostrežnega bifeja. V barih The Sunflowers in Dolphin so na voljo koktajli ter okrepčila. Akrogiali Taverna je odprta vse dan in pripravlja grške jedi, vključno s svežimi ribami in morskimi sadeži. Na bazenu so na voljo brezplačni senčniki in ležalniki.


PROGRAM:

1.dan 18.6.: Ljubljana  - Beograd  (533 km)
Odhod iz Ljubljane ob 5. uri zjutraj s parkirišča na Dolgem mostu. Po vožnji prek Hrvaške bomo mimo Stare Pazove prispeli v Beograd. Na popoldanskem ogledu »belega mesta« na sotočju Save v Donavo bomo videli trdnjavo Kalemegdan, saborno cerkev (beograjska stolnica), »konak knjeginje Ljubice« in največjo pravoslavno cerkev sv. Save na Vračarju. Nastanitev v hotelu (center mesta). V večernem času večerja in možnost sprehoda po starem delu mesta Nočitev.


2.Dan 19.6.: Beograd  – Sofija (390 km)
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Bolgariji in v dopoldanskih urah prestopili srbskobolgarsko mejo. Vožnja do Sofije in nastanitev v hotelu. Popoldne sledi ogled prestolnice z avtobusom in peš. Sofija je drugo najstarejše mesto v Evropi, staro kar 7000 let. Doživljalo je burno zgodovino, ki je uspešno kljubovalo že s samim imenom: Sofija namreč pomeni modrost. Po prihodu v Sofijo sledi namestitev v hotelu in krajši počitek. Ogled mestnih znamenitosti: cerkev sv. Sofije, mošeja Banja Baši, katedrala Aleksandra Nevskega, cerkev sv. Gregorja z antičnimi ostanki rimske kanalizacije, narodna palača kulture, Sinagoga,Univerza ... Zvečer večerja v eni od tipičnih restavracij. Nočitev.


3.dan 20.6.: Sofija  - Thessaloniki – Kassandra – Halkidiki  (390km)  – Hotel PALLINI BEACH****.
Po zajtrku odhod proti Grčiji. Vožnja mimo nacionalnega parka Kerkini in Soluna z vmesnimi postanki do Kalitheje. Nastanitev, večerja in nočitev.


4.dan 21.6: Halkidiki 
Zajtrk in prosto za kopanje in poležavanje na plaži. Večerja in nočitev.


5.dan 22.6: Halkidiki
Zajtrk in prosto za kopanje in poležavanje na plaži ali možnost (fakultativno) ogled vzhodnega tretjega prsta Halkidikija,grškega Vatikana, z več kot 20 samostani zgrajenimi na skalah poleg gore Athos, ki jih bomo občudovali z ladje. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev


6.dan 23.6: Halkidiki
Zajtrk in prosto za kopanje in poležavanje na plaži ali možnost (fakultativno) obiska ene izmed najstarejših votlin v Evropi – votlina Petralona (v njej so bivali že pred 700.000 leti), kjer so našli približnpo 250.000 let staro človeško lobanjo ter ogled mesta Thessaloniki (Solun) drugega največjega grškega mesta: bizantinska cerkev Hagia Sofia, cerkev sv. Dimitrija, ki velja za največjo v Grčiji, Galerijev obok, Beli stolp... z lokalnim vodičem. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev


7.dan 24.6: Halkidiki
Zajtrk in prosto za kopanje in poležavanje na plaži. Večerja in nočitev


8.dan 25.6: Halkidiki – Vergina – Ohrid  (401 km)
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Vergini, kjer si bomo ogledali kraljevske grobove, med drugim tudi grob Filipa II., očeta Aleksandra Velikega. Vožnjo bomo nadaljevali do Ohrida. Možnost vožnje z ladjico po jezeru (ob doplačilu). Večerja in nočitev.


9.dan 26.6.: Ohrid  – Skopje  (185 km)
Po zajtrku odhod do samostana Sv. Nauma, ki kraljuje na skalah nad jezerom v bližini izvira Črnega Drima čisto blizu albanske meje. Samostan je v 10. stoletju ustanovil sv. Naum, ki je tukaj tudi pokopan. Vožnjo bomo nadaljevali mimo mimo Debarskega jezera do slikovitega jezera Mavrovo. Postanek. Popoldne vožnja mimo Gostivarja, Tetova do Skopja. Najprej informativni ogled mesta: ogledali si bomo parlament,»Nova Makedonija«, orientalski del mesta, ki izhaja iz 16. in 17. stol., skopska čaršija, javno kopališče iz 16. stol., stari kamniti most čez Vardar, pravoslavno cerkev sv. Spasa, ... Preostanek dneva
prosto za individualne oglede in sprehod po čaršiji, nakup spominkov, kratek klepet z domačini, ... Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.


10.dan 27.6.: Skopje – Novi Sad (519km)
Po zajtrku se bomo odpeljali proti Srbiji in nadaljevali pot do Novega Sada.
 Po prihodu ogled starega mestnega središča z lokalnim vodnikom: Mestna hiša, spomenik Svetozarju Miletiću, cerkev sv. Marije, Srbsko narodno gledališče, Grška šola, promenadna Miletićeva ulica, kjer vsak turist najde kak spominek za domov, Nikolajeva cerkev, Matica Srbska. Prosto. Večerja in nočitev

11.dan 28.6.:Novi Sad – Ljubljana (516km)
Po zajtrku prosto. V opoldanskih urah bomo pot nadaljevali proti domu. Prihod v Slovenijo v poznih večernih urah


CENA:
749,00 EUR pri več kot 40 potnikih
765,00 EUR pri več kot 35 potnikih
780,00 EUR pri več kot 30 potnikih                                                                    
V ceno je všteto:
sladka dobrodošlica, plastenka vode, welcome drink, prevoz z
visokoturističnim avtobusom po programu, 10 dnevni polpenzion (zajtrk in večerja), 10 dnevno namestitev v hotelih ***/**** ( hotel na Halkidikiju je PALLINI BEACH HOTEL****), zunanji ogledi mesta Beograd, Sofija, Skopje in Novi Sad z lokalnim vodičem po programu, vstopnina v kraljevsko grobnico v Aigai – Vergina, dnevnice šoferja, cestnine in parkirnine, vinjete, slovenskega turističnega spremljevalca, organizacijo izleta in DDV.
 
Obvezno doplačilo: turistična taksa 1,20 EUR na osebo na dan, prijava gosta 5,00 EUR

Možna doplačila:
enoposteljna soba +298,00 EUR,
zavarovanje riziko odpovedi 38,00 EUR,
zavarovanje z asistenco v tujini 12,00 EUR

Cena je izračunana na podlagi prijave minimalno 40 oseb. Splošna pravila in pogoji so sestavni del tega programa. Program potovanja je časovno okviren. Pridržujemo si pravico spremeniti ure odhodov in prihodov, zaradi možnih odstopanj v voznem redu ladijskega prevoznika. Pridržujemo si pravico spremeniti oziroma prestaviti dnevni program zaradi vremenskih razmer.

MOŽNOST PREVOZA IZ MARIBORA IN CELJA DO LJUBLJANE - DOPLAČILO!
Odg.org. 4ev.

Splošni pogoji so sestavni del programa.

REZERVIRAJ