s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 24. julij 2020 REZERVIRAJ

KENIJA- SAFARI IN POČITNICE

Pravi safari po biserih afriških narodnih parkov - spoznavanje masajskega življenja - počitek na rajski plaža indijskega oceana

Program

1. dan LJUBLJANA – NAIROBI. Zbor v Ljubljani in polet preko vmesnega letališča proti Nairobiju. V primeru, da odhod ni iz Ljubljane, bo organiziran prevoz na bližnje letališče. Večerni ali nočni pristanek, mejne formalnosti in vožnja v hotel. Nočitev. (letalo, H)

2. dan NAIROBI. Dobro jutro, Kenija! Zajtrk. Danes si ogledamo kenijsko prestolnico. Začnemo v narodnem muzeju, kjer izvemo več o sami zgodovini in kulturi dežele, ki jo bomo raziskovali. Nadaljujemo v izredno zanimivem Centru žiraf. Zares lepo je poskrbljeno za njih. Nahranimo jih, se z njimi sprehodimo, morda prejmemo celo poljubček dolgonogega lepotca ali lepotice. Skupno kosilo, nekaj lokalnega in avtentičnega. Pester dan bomo zaključili z obiskom muzeja na prostem, ki predstavlja različne gradnje hiš in tipičnih bom kenijskih plemen. Uživamo v tradicionalnem plesu in glasbi. Vrnemo se v hotel. Prosto za večerjo in priprava na safari. (H, ZK)

3. dan NAIROBI – jezero NAIVASHA. Po zajtrku se iz Nairobija odpeljemo na rob tektonskega jarka in občudujemo razgled na dolino pod nami – to je Veliki tektonski jarek. Vozimo se po slikoviti pokrajini vse do obale jezera Naivasha. Presedemo se v čolne in odpeljemo po jezeru. Ob obali lahko opazimo skupine povodnih konjev. Sledi sprehod po otoku na jezeru, ki nudi varno zavetje žirafam, zebram in antilopam. Namestitev in nočitev v lodgu na obali jezera Naivasha, kjer bomo uživali ob sončnem zahodu. (P*, ZKV)

4. dan NAIVASHA – MAASAI MARA. Gotovo ne moremo govoriti o pravem kenijskem safariju, če se odpravimo do legendarnega parka Maasai Mara. Pot na jug, torej! Širno nebo, neskončne savane, vsakoletna migracija gnujev (poleti), gostota divjih živalskih vrst, raznolikost ptic, možnost vožnje z balonom na vroči zrak in interakcija z visokimi, v rdeče oblečenimi Masaji – ta zmagovalna kombinacija je tista, zaradi katere je rezervat Maasai Mara tako poseben in vedno navduši. Park je doživetje v vsakem letnem času, kadar koli lahko pričakujemo leve, leoparde, geparde, slone, nosoroge, zebre, gnuje, antilope in še mnoge druge živali afriške divjine. Nastanitev v prijetnem lodgu v naravi. (P*, ZKV)

5. dan MAASAI MARA. Zbudimo se pred zoro, srknemo jutranjo kavico in se napotimo v park. Izkoristimo enkratno življenjsko priložnost opazovanja vzhajajočega sonca nad Maasai Maro. Opazujemo igre barv, prelivanje ognjeno rdeče svetlobe, ki se razliva po savani. To je čas, ko velike mačke v jutranjem hladu iščejo dnevni obrok. Vrnitev v lodge na pozen zajtrk. v izbrani namestitvi vam za na pot pripravijo piknik kosilo, ki ga boste pojedli na posebej izbranem prostoru za piknike. Dan bo namenjen za raziskovanje parka in opazovanje živali. Kosilo imamo s seboj in ga užijemo v posebej za to izbranem mestu za piknike. Vrnitev v lodge. Večerja in nočitev. (P*, ZKV)

6. dan MAASAI MARA – NAIROBI. Po zajtrku zapustimo Maasai Maro, a gotovo ne bi imeli prave slike, če ne bi obiskali masajske vasi in spoznali masajskega načina življenja, plesa in tradicije. Polni novih doživetij se odpravimo  proti Nairobiju. Na poti se v mestu Narok ustavimo za preprosto kosilo. V Nairobi prispemo pozno popoldan. Nastanimo se v hotelu. Po želji (plačilo na kraju samem) se odpravimo na večerjo v eno najbolj znanih kenijskih restavracij za »mesojedce«, kjer pokušamo različne vrste mesa – tudi krokodila, noja in še kaj. Nočitev v hotelu. (H, ZK)

7. dan NAIROBI – MOMBASA – plaža DIANI. Danes zapuščamo notranjost dežele in se polni vtisov počasi že naravnamo na počitniško vzdušje. A ne še, nismo še tam! Zakaj bi proti obali leteli, če lahko potujemo z vlakom in doživimo več. Po približno štirih urah vožnje izstopimo na železniški postaji Mombasa, od tam pa do ene najlepših kenijskih plaž ob indijskem oceanu, plaže Diani. Nastanitev v rezortu. (H, ZV)

8.-9. dan plaža DIANI – počitnice. Prosti dnevi za uživanje na rajskih plažah indijskega oceana. Vse dni sta vključena zajtrk in večerja v hotelu. Prosti čas lahko izkoristimo za sproščanje ob bazenu in na peščeni plaži ob oceanu, hotel pa ponuja tudi druge aktivnosti. Kajak, kanu, potapljanje? (H, ZV)

10. dan plaža DIANI – MOMBASA – LJUBLJANA. Zgodaj zjutraj vožnja na letališče Mombasa in polet preko vmesnega letališča v Ljubljano ali na bližnje letališče (v tem primeru sledi še vožnja do Ljubljane), kamor prispemo v večernih urah. (letalo)

Dovoljujemo možnost, da se dnevi ali posamezne aktivnosti v programu zamenjajo, vsebinsko pa ostane program nespremenjen.

Iz države je strogo prepovedno odnašati živali, rastline, semena, minerale, arheološke najdbe, korale, izdelke narejene iz nosorogovih ali slonjih rogov.

ODHODI:

17.01.2020

24.07.2020

Cenik potovanja na osebo v dvoposteljni sobi: od 2397  €

Obvezna doplačila
Doplačilo za skupino v velikosti 15 - 19 oseb 100 €
Vizum za Kenijo - plačilo na kraju samem 50 €

Doplačila po želji
Odstopnina (4,059 %) od vrednosti aranžmaja 
Doplačilo za enoposteljno sobo 390 €
Doplačilo na kraju samem (priporočljive napitnine)60 €

Popust za otroke 2-12 let na osnovnem ležišču5 %Popust za otroke 2-12 let na dodatnem ležišču10 %

Cena (najmanj 20 udeležencev) vključuje: prevoz do bližnjega letališča (v primeru, da odhod ni z Brnika), letalski prevoz po programu, letališke in varnostne pristojbine (295 EUR), prevoze z avtobusom, prevoz z džipi na safariju, karto za vlak Nairobi-Mombasa, nočitve glede na spodnji opis, vse obroke po programu, obisk masajske vasice, vse vstopnine po programu, slovensko vodenje in lokalne vodnike, stroške organizacije in priprave potovanja.

Nočitve in obroki: 3x nočitev z zajtrkom v hotelu 3* (Nairobi), 3x polni penzion v lodgu (safari), 3x polpenzion v hotelu 4* (plaža Diani). In še dve kosili (Nairobi, Narok).

VIZE: Vizum za Kenijo plačamo na mejnem prehodu. Potrebujemo najmanj še 6 mesecev veljaven potni list.

ZDRAVJE:

Rumena mrzlica: cepljenje je obvezno. Ob vstopu v državo je potrebno pokazati rumeno knjižico.

Malarija: glede jemanja antimalarikov (tablet proti malariji) se posvetujte na spodnjih naslovih.

Vse dodatne informacije o boleznih in predhodni zaščiti lahko dobite na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje Ljubljana, Zaloška 29, 1000 Ljubljana, telefon: (01) 586 39 00. Za več informacij obiščite: http://www.nijz.si. Podrobnejše informacije so na voljo tudi na spletni strani Zdravi na pot in nazaj.


Splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja so sestavni del programa potovanja!

OOOSC

REZERVIRAJ