s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 5. junij 2020 REZERVIRAJ

Mojca Mavec in Hiša potovanj vabita v Darjeeling, Sikkim in Kalkuto

Mojca Mavec: "Na našem 10 dnevnem popotovanju vas popeljem na spoznavanje malce drugačne Indije. V Kalkuto, nekdaj prestolnico Indije in domovanje ponižnosti Mati Tereze, na sever Zahodne Bengalije – Darjeeling oz. indijsko prestolnico čaja ter

Indija. Dežela, kjer zaživijo vsa čutila!


Na našem 10 dnevnem popotovanju vas popeljem na spoznavanje malce drugačne Indije. V Kalkuto, nekdaj prestolnico Indije in domovanje ponižnosti Mati Tereze, na sever Zahodne Bengalije – Darjeeling oz. indijsko prestolnico čaja ter v (še nedolgo tega) zaprto, podhimalajsko kraljestvo Sikkim. Na spoznavanje veličastne pokrajine pod Himalajo in toplino in prijaznost ljudi, ki živijo v teh predelih. Izkušnja, ki nas ne bo pustila ravnodušne in bo poudarila veličino dežele, njeno bogato zgodovino, versko in kulturno pestrost in raznolikost.


ODHODI IZ Ljubljana / Benetke / Zagreb / Dunaj

DATUM ODHODA 05.06.2020

VELIKOST SKUPINE 20 oseb
– potovanje se izvede pri minimalno 6 potnikih. Maksimalno število potnikov je 24. V primeru manjšega ali večjega števila potnikov od 20, se cena spremeni.


CENA od 1.655,00 eur/potnika*

(*pri udeležbi najmanj 20 oseb ) – cena vključuje notranje letalske karte in bivanje v hotelih 4*

PROGRAM POTOVANJA:

1 DAN:
Polet v Indijo – KALKUTA
Zbor na odhodnem letališču in polet v Kalkuto.


2 DAN:

KALKUTA

Po
prihodu v Kalkuto nas na letališču nas pričaka privatni avtobus, ki nas odpelje do hotela v Kalkuti. Zgodnja prijava v hotel in čas za krajši  počitek (odvisno od ure prihoda v Kalkuto). Po krajšem oddihu začnemo z našimi ogledi v Kalkuti. Med drugi si bomo ogledali: Flover Market, Howrah Bridge, Kumartuli, Victoria Memorial, Mother Teresa house, Jain Temples, itd. Po ogledu se odpeljemo v hotel.Večerja in nočitev v Kalkuti.
* večerja

3 DAN:

KALKUTA / polet v BAGDOGRO / prevoz v DARJEELING

Po zgodnjem zajtrku, se odpeljemo na letališče, da ujamemo najzgodnejši polet v Bagdogro.Na letališču v Bagdogri nas pričaka privatni avtobus, ki nas popelje proti Darjeelingu.
Prijava v hotel in prost preostanek dneva za morebitni obisk tržnice, glavnega trga ali počitek.Večerja.
Nočitev v mestu Darjeeling.

4 DAN:

DARJEELING

Zgodajzjutraj še pred zoro se odpravimo na Tiger Hill, kjer bomo pričakali spektakularen sončni vzhod , ki nam bo razsvetlil pogorje Kandženzenge! Po ogledu se vrnemo v hotel na zajtrk in se po zajtrku se odpravimo na turo po mestu Darjeeling, kjer si bomo ogledali, samostan Ghoom
Monastery, svetovno poznano železniško postajo in železnico in se na krajši vožnji popeljali z znamenitim vlakom imenovanim “Toy Train” (če tega nismo storili že prejšnji dan – odvisno od prihoda v Darjeeling prejšnji dan) , Himalajski alpinistični Muzej in Inštitut, živalski vrt z
mnogimi živalmi s Himalaje, in Tibetanski samooskrbni begunski center. Med ogledi imamo tudi kosilo. Po povratku v hotel nas čaka večerja in nočitev v Darjeeling.

5 DAN:

DARJEELING / PELLING

Pozgodnjem zajtrku se z avtobusom odpravimo proti Pellingu v Sikkimu. Vmes se ustavimo za kosilo in za občudovanje narave, ki nam jo ponuja tapod Himalajo ležeča zvezna država. Po prihodu v Pelling, sledi namestitev v hotelu. Po kratkem počitku pa se odpravimo na ogled mesta Pelling in samostana Pemayangtse monastery. Zvečer večerja in nočitev v mestu Pelling.

6 DAN

PELLING / GANGTOK

Pozgodnjem zajtrku se z avtobusom odpeljemo proti mestu Gangtok. Na poti se bomo ustavili v manjšem kraju Rumtek in se prepustili njihovemu toku življenja ter se pomešali z domačini in spoznavali njihovo vaško življenje. Na poti si privoščimo še kosilo in pozno popoldne pridemo v mesto Gangtok. Namestitev v hotel in prosto do večerje. Nočitev v mestu Gangtok.

7 DAN:

GANGTOK

Po zajtrku se odpravimo na ogled mesta Gangtok, kjer si bomo med drugim pogledali: samostan Rumstek Monastery, samostan Enchey Monastery, Raziskovalni inštitutu Tibetologije – Namgyal, in lokalne rokodelske delavnice... Vmes pa si bomo seveda privoščili kosilo.Po ogledu sledi povratek v hotel, večerja in nočitev v mestu Gangtok.

8 DAN

GANGTOK / KALIMPONG

Po zajtrku se z avtobusom odpeljemo nazaj proti Zahodni Bengaliji, proti mestu Kalimpong.Po prijavi v hotel, kratki osvežitvi in kosilu, se odpravimo na ogled samostana Zong Dog Palri Fo-Brang Gompa, samostana Tharpa Choling Gompa,
edinstvene cvetlične vrtnarije in samega mesta... Sledi večerja in nočitev v mestu Kalimpong.

9 DAN

KALIMPONG / BAGDOGRA / polet v KALKUTO

Po zajtrku se z avtobusom odpeljemo nazaj protu letališču v Bagdogri od koder poletimo proti Kalkuti. Na letališču v Kalkuti nas pričaka privatni avtobus, ki nas odpelje do
hotela. Sledi večerja in zadnje druženje pred povratkom domov.Nočitev v Kalkuti.

10 DAN

KALKUTA / polet proti domu

Po zajtrku (če bo možno – odvisno od ure poleta) vožnja do letališča v Kalkuti ali pa prost dan za počitek in še zadnje nakupe (odvisno od ure poleta) in nato prevoz do letališča za povratek domov ali pa (če bo dovolj prijav) nadaljujemo potovanje na Andamane.

ALI 11 DAN: V primeru večernega leta (če bo takšna želja potnikov), je pristanek v Evropi in s tem povratek domov 11. dan.

DODATNA OPOMBA:
Po programu je načrtovano, da je povratek iz Kalkute v Evropo z zgodnjim jutranjim letom in s tem povratek domov isti – 10. dan.
DODATNE OPOMBE:

CENE:
Cene v ceniku ali navedene na spletni strani Hiše Potovanj so veljavne na dan priprave potovanja. Objavljene cene se lahko spremenijo. Dokončnaponudba in prodajni pogoji veljajo šele v trenutku, ko jih potrdi prodajno mesto Hiše Potovanj in se izda račun.

CENA VKLJUČUJE: 8 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* z vključeno večerjo ( Kalkuta ) in vključenim kosilom in večerjo ( Darjeeling in Sikkim ) // spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec // vse vstopnine na ogledih v Kalkuti, v Darjeelingu in Sikkimu // vsi avtobusni-kombi-džip transferji // izleti in ogledi po programu // angleško govoreči lokalni vodniki na destinacijah v Kalkuti ( z možnostjo prevoda ) // angleško govoreči lokalni vodnik v Darjeelingu in Sikkimu na celotni turi ( z možnostjo prevoda ) // letalska karta Kalkuta-Bagdogra-Kalkuta // 2 steklenici vode na dan // vse parkirnine in cestnine // hotelske in mestne takse // organizacija potovanja

NAMESTITEV: 8 nočitev z zajtrkom v hotelih 4* z vključeno večerjo ( Kalkuta ) in vključenim kosilom in večerjo ( Darjeeling in Sikkim )

OBROKI: zajtrk, kosilo in večerja

VSTOPNINE IN OGLEDI: VSE vstopnine opisane v programu SO VKLJUČENE V CENO

DOPLAČILO ZA ENO-POSTELJNO SOBO: 678,00 EUR/osebo

VIZA: Slovenski državljani potrebujejo indijski vizum. Uredite si ga lahko sami preko spleta na naslovu https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
ali vam ga za doplačilo uredimo mi. Potrebujete najmanj 6 mesecev veljaven potni list od konca potovanja in eno barvno fotografijo na belem ozadju. Indijski e-vizum velja za enkratni vstop do 30 dni. Za to potovanje je ob prijavi za vizo potrebno poudariti, da želite poleg vize imeti tudi dovoljenje za vstop v Sikkim, kar se posebej odobri.

CEPLJENJE: Za to potovanje ni obveznih cepljenj.

V CENI VKLJUČENO Namestitev po programu v hotelih 4* Spremstvo in predstavitev destinacije s strani Mojce Mavec Lokalni vodniki Privatni avtobusni / kombi / džip transferji Zajtrk Večerja Kosila ( V Darjeelingu in Sikkim-u ) Parkirnine in Cestnine Izleti / ogledi po programu Vstopnine na izletih / ogledih Vožnja z vlakom v Darjeelingu Letalske karte za notranje lete Hotelske in mestne takse 2 steklenici vode na dan Organizacija potovanja


V CENI NI VKLJUČENO/DOPLAČILA:
Letalska karta EU/IN/EU 
Ostali obroki, ki niso omenjeni v programu
Želeni dodatni transferji, ki niso omenjeni v programu Možni taxi transferji ( če je kakšna dodatna želja ) Doplačilo za aktivnosti na izletih, ki niso vključeni v ceno programa
Doplačilo za enoposteljno sobo
Nošenje prtljage
Napitnine
Hotelski Mini bar
Pijača in prigrizki
Stroški telefonskih pogovorov
Osebni izdatki 
Stroški vize
Dovoljenje za Sikkim
Prevoz na letališče / z letališča v EU
Osebno zavarovanje
Zavarovanje potovanja
Zavarovanje letalske karte
Kakršnakoli storitev, ki ni jasno napisana v programu

Za vse, ki si želite spoznati Indijo v vsej njeniveličastni raznolikosti, in kjer si ustvarite nepozabne spomine.

odg org. Hisa Potovanj

Splošni pogoji so sestavni del potovanja!REZERVIRAJ